Tätä et nähnyt teatterissa: Robin Williams miehenä joka on elänyt valheessa koko ikänsä

27.1.2016 09:00

Yksi Robin Williamsin viimeisimmistä roolitöistä, Suomessa suoraan dvd:nä ilmestynyt Boulevard edustaa miehen vakavampaa tarjontaa. Koomikkona tunnettu Williams osoitti olevansa ammattinäyttelijä myös draaman saralla, minkä osoitti Oscar-voitto elokuvasta Will Hunting – syntynyt neroksi).

Boulevard on synkeä tutkielma miehestä, joka on elänyt valheessa koko ikänsä. Kulissiavioliitossa elävä kuusikymppinen mies ihastuu itseään myyvään nuoreen mieheen, ja pian hänen on aika avata todellista minäänsä häntä ympäröiville ihmisille. Vaimoa näyttelee aina loistava Kathy Baker.

Suomessa annettu ikäraja 12 todistaa, että Boulevard on synkästä teemastaan huolimatta melko kiltti ja jopa herkkä kuvaus. Williamsin masentunut roolihahmo muistuttaa katsojaa jatkuvasti tosielämästä. Siitä, että suosikkinäyttelijä oli oikeasti masentunut, mikä johti hänen ennenaikaiseen kuolemaansa oman käden kautta.

Boulevard kertoo kuitenkin vain pintapuolisesti homoseksuaalisuudesta, sillä Williamsin roolityö on jotain paljon yleismaailmallisempaa. Samastuminen on helppoa – riippumatta valheesta, jossa kukin elää.

Tero Heikkinen

Elokuva ★★★

Boulevard. Yhdysvallat 2014. Dvd. Julkaisupäivä 2.12.2015.

Lisää luettavaa