Roisi radiopersoona ja suosittu stand up -koomikko Aku Hirviniemen luokkakavereina uudessa komediassa

16.4.2014 13:20

Alkuvuodesta 2015 teattereihin tulee kotimainen komedia Luokkakokous, jonka pääosissa nähdään kolme hauskaa heppua: Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Hirviniemi on kaikkien tuntema suosikkinäyttelijä. Hedberg ja Linnonmaa ovat myös tuttuja kasvoja, mutta hieman eri kuvioista. Hedberg kuuluu Suomen suosituimpiin stand up -koomikoihin. Linnonmaa taas tunnetaan roisina radiopersoonana.

Luokkakokous perustuu tanskalaiseen menestyskomediaan Klassefesten vuodelta 2011. Se oli suurmenestys kotimaassaan, mutta Suomen teattereissa sitä ei ole esitetty.

Luokkakokokouksen ohjaa Ella ja kaverit -elokuvasta tunnettu Taneli Mustonen. Elokuvan tuottaa Jesse Fryckman (Reindeerspotting, Veijarit) Solar Films -yhtiölle.

Elokuva kertoo kolmesta miehestä, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa osallistuakseen lukionsa luokkajuhlaan. Matkalle lähdetään rohkein mielin hengähtämään, kauas omista ongelmista, perheestä ja parisuhteista. Lapsuudenkavereiden tavoitteena on viikonlopun mittainen vapaus ja hurvittelu.

Kuva: Jari Lam

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa