Roman Polanskin elokuvaan perustuva musikaali tulee Helsinkiin

22.1.2016 10:03

Kulttimaineen saavuttanut musikaali Vampyyrien tanssi (Tanz der Vampire) saa Helsingin Kaupunginteatterin ensi-iltansa Peacock-teatterissa 3. helmikuuta. Musikaali perustuu Roman Polanskin vampyyriparodiaan Vampyyrintappajat (1967).

Musikaalin tarina mukailee elokuvan juonta. Vampyyritutkimukseen vihkiytynyt professori Abronsius (Antti Timonen/Tuukka Leppänen) ja hänen nuori assistenttinsa Alfred (Petrus Kähkönen/Miiko Toiviainen) saapuvat transilvanialaiseen kylään etsiessään vampyyreja. Alfred ihastuu majatalonomistajan tyttäreen Sarahiin (Raili Raitala/Anna Victoria Eriksson), mutta tyttöön on iskenyt silmänsä myös vaarallisen viettelevä vampyyrikreivi von Krolock (Mikko Vihma/Jonas Saari).

Musiikaalin on sanoittanut ja käsikirjoittanut Rebecca-musikaalista tunnettu Michael Kunze ja säveltänyt Jim Steinman. Musikaalissa kuullaan useita Steinmanin hittejä ja hittiteemoja, joita ovat levyttäneet muunmuassa Bonnie Tyler (Total Eclipse of the Heart), Meat Loaf ja Pandora’s Box. Ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Billy Elliotista tuttu Markku Nenonen.

Wienissä vuonna 1997 kantaesiesitetty musikaali on saanut maailmalla yli 7 miljoonaa katsojaa.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa