Romanttisestä hömppäkomediasta tulikin elokuvan tärkeä virstanpylväs

Crazy Rich Asians on osoittautunut yhdeksi vuoden isoimmista leffoista. Elokuva on tienannut Yhdysvalloissa jo yli 140 miljoonaa dollaria ja voittoputki tuntuu jatkuvan edelleen. Episodi vieraili elokuvan Lontoon ennakkonäytöksessä, johon osallistui myös elokuvan tekijöitä.

Elokuvan suuresta näyttelijäkaartista näyttelijät Constance Wu, Henry Golding, Awkwafina, Ken Jeong, Gemma Chan ja Jing Lusi sekä tuottaja John Penotti kävivät esittelemässä elokuvan Lontoossa yhdessä elokuvan ennakkonäytöksissä.

– Näin CRA-kirjan ensimmäistä kertaa JFK-lentokentällä ja luin sen heti. Kun kuulin siitä tehtävän elokuvaa, soitin agentilleni ja halusin olla tukemassa sitä miten tahansa pystyin, kertoo räppäri Awkwafina.

Myös koomikko Ken Jeong oli lukenut Kevin Kwanin kirjan ennen elokuvan tekoa.

– Olen aina halunnut tukea aasialaisamerikkalaisia elokuvantekijöitä. Tv-sarjani Dr. Ken peruttiin juuri ennen kuvausten alkua, joten ensimmäinen kohtaukseni on kuvattu vain päivä sen jälkeen kun sarjani peruttiin. Se saattoi vaikuttaa siihen miksi olen niin aggressiivinen siinä!

Crazy Rich Asians on ensimmäinen studioelokuva 25-vuoteen, jossa on täysin aasialaisista koostuva näyttelijäkaarti. Edellinen oli vuonna 1993 ilmestynyt Ilon ja onnen tarinoita. Kyseessä on suuri saavutus Hollywoodille, ja se saa Jeongin herkistymään.

CRA on merkittävin virstanpylväs, jossa olen ollut mukana. Työryhmän välille on syntynyt hieno yhteys.

Näyttelijät saivat vapauden improvisoida kuvauksissa ja vapaa-aika kului karaoken parissa. Awkwafinan mukaan erityisesti Gemma Chan rakastaa karaokea.

– Hän esittää kuin ei haluaisi osallistua ja yhtäkkiä laulaakin Spice Girlsia!

Henry Golding, jonka ensimmäinen elokuva CRA on, vaikuttui siitä kuinka monia eri taustoista lähtöisin olevia näyttelijöitä projekti veti puoleensa.

– Joukossamme on aasialaisia Briteistä, Malesiasta, Australiasta, Singaporesta… Tämä projekti toi meidät kaikki yhteen ja olemme kaikki joutuneet selittelemään ja oikeuttamaan aasialaisuuttamme jossain vaiheessa uraamme. Tässä saimme juhlia sitä.

Constance Wu oli elokuvantekijöiden ainoa valinta Rachel Chun roolin. Fresh Off The Boat -sarjasta tutulle Wulle aasialaisten edustaminen valkokankaalla ja Hollywoodissa oli tärkeää.

– Ihmiset kertoivat minulle Fresh Off The Boatin jälkeen, etteivät koskaan aikaisemmin ole nähneet itseään televisiossa, joten tiesin että elokuva tulee olemaan tärkeä monille. Heidän edustamisensa tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia heille.

– Rakastin Rachelia hahmona. Hän ei tarvinnut pelastamista elokuvassa. Rachel on itsevarma itsestään ja identiteetistään elokuvan alussa, mutta hän kadottaa ja sitten löytää itsensä ja on varmempi omasta identiteetistään elokuvan lopussa. Monet, jotka kasvavat osana vähemmistöä, pystyvät samastumaan tähän, Wu kertoo.

– Kun aloittelin uraani kymmenen vuotta sitten, minulle tarjottiin vain pikaruokapaikkojen omistajien, prostituoitujen ja laittomien maahanmuuttajien rooleja. Kun näkee vain sellaisen kuvan itsestäsi, voi alkaa uskoa, että itsessä on jotain vikaa.

Amandaa esittävä Jing Lusi kertoo omista kokemuksistaan elokuvabisneksessä.

– Toivoin, että joku olisi pystynyt aloittamaan vallankumouksen, joka olisi antanut minun esittää itseäni, tavallista ihmistä. Olen niin ylpeä, että olen täällä näiden ihmisten kanssa, he ovat kuin perheeni, ja että olen saanut olla osa tätä muutosta, joka toivottavasti saa ihmiset ylpeiksi kaikesta mitä olemme ennen hävenneet.

Tuottaja John Penotti on hyvillään elokuvan saamasta vastaanotosta ja sen aiheuttamasta kohinasta.

– Kokonaiset perheet ovat käyneet katsomassa elokuvan ja he näkevät ja kuulevat siinä jotain, mitä minä en ehkä kuule ja he keskustelevat siitä. Näin keskustelu jatkuu ja toivon, että se jatkuu muuallakin. Käykää katsomassa se kerran tai kaksi, tai vaikka kolme!

(EPISODI/Maria Lättilä, Lontoo)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut