Ruudun paras kovis? Tanskalaistähti vakuuttaa historiaa kosiskelevissa rooleissa – kumpi näistä rooleista vie voiton?

Tanskalaisnäyttelijä Pilou Asbæk on kuin kotonaan historiallisvaikutteisissa televisiosarjoissa ja elokuvissa, ja hänen roolit vaativat usein mieheltä loistavasti luontuvaa mahtailua.

Suomen elokuvateattereissa pyörii tällä hetkellä The Guardian Angel – Suojelusenkeli -niminen elokuva, jossa suomalaisen Arto Halosen ohjauksessa näyttelee tanskalainen Pilou Asbæk. Suomalaisille katsojille Asbæk on tuttu etenkin HBO:n huippusuositusta fantasiasarja Game of Thronesista, ja näyttää siltä, että mies hallitsee mahtailevat roolit erityisen hyvin.

Game of Thrones -sarjassa Asbækin roolihahmo on nimeltään Euron Greyjoy, joka murhaa, ryöstää ja tuhoaa omaksi edukseen. Taktisilla taidoilla ja oveluudella siunattu Greyjoyn suvun päämies vaikuttaa hullulta mutta silti onnistuu pitämään itsensä ja laivansa pinnalla.

Vuonna 2016 julkaistiin samanniminen uusi versio klassikkoelokuvasta Ben-Hur. Moderni tulkinta historialliseen Roomaan sijoittuvasta 1800-luvun lopun romaanista kärsi lippuluukuilla rökäletappion, mutta Asbæk teki elokuvassa vaikuttavan roolin. Pääsiäisenkin tapahtumiin oleellisesti liittyvän Pontius Pilatuksen roolissa vakuuttava Asbæk kantaa haarniskan yhtä luontevasti kuin toiset ihmiset tavalliset arkivaatteet.

Kovassa nousussa olevan Asbækin voi tulevaisuudessa nähdä Game of Thronesin 8. kauden lisäksi esimerkiksi seuraavassa Cloverfield-elokuvassa Overlord, jonka Yhdysvaltain ensi-illaksi on kaavailtu ensi syksyä.

 

Aiheeseen liittyvät jutut