Ryan Reynolds on pelimies – Uutuushitti nyt julkaistu blu-rayna

Free Guy on julkaistu dvd:nä ja blu-rayna.

29.10.2021 11:47

Ryan Reynolds esittää pankkivirkailijaa, joka on suositun pelin sivuhahmo, jota ei pysty kukaan pelaamaan. Joku on kuitenkin hakkeroinut pelin, ja ei-pelattavasta hahmosta onkin tullut yhtäkkiä pelattava.

Päähenkilöllemme tämä on mullistava muutos elämässä, kun rutiineihinsa tottunut miekkonen näkee maailmansa nyt uusin silmin.

Tuore itsetietoisuus on myös suuri pettymys ja hänestä tulee pian takaa-ajettu sillä pelin tekijät eivät tätä tietenkään hyväksy. Hahmosta tulee kuitenkin maailmanlaajuisesti supersuosittu ja tämä kismittää pelifirman johtoporrasta vielä enemmän.

Free Guy on iso ja värikäs seikkailu, mutta syvällistä tai edes erityisen hauskaa elokuvaa ei kannata odottaa. Toimintakohtaukset ovat kuitenkin hyvin tehtyjä ja pelimaailma on uskottava.

Reynoldsia lukuun ottamatta roolihahmot on kirjoitettu kovin ontoiksi eikä edes lahjakas koomikko Taika Waititi pääse näyttämään varsinaisia kykyjään.

Lisämateriaaleissa muun muassa poistettuja ja pilalle menneitä kohtauksia, neljä dokkaria sekä trailereita. Ekstroja on noin tunnin edestä, ja kyllähän Reynoldsia katselee, vaikkei leffa itsessään ole erityisen hyvä.

Free Guy on katsottavissa myös suoratoistona Disney Plus -palvelussa.

Tero Heikkinen

Elokuva ★★
Ekstrat ★★★

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia