Sacha Baron Cohen paljastaa, mitä Bohemian Rhapsodyn kulisseissa tapahtui – Queenin jäsen kuvasi Freddie Mercuryn kuolemaa ”hämmästyttäväksi”

Uskomatonta, mikäli pitää paikkansa.

26.1.2023 07:01

Näyttelijä Sacha Baron Cohenin piti alunperin näytellä Freddie Mercuryn rooli viiden vuoden takaisessa Bohemian Rhapsody -elokuvassa. Sukset kuitenkin menivät ristiin Queenin kanssa, minkä takia roolissa nähtiin hänen sijastaan Oscarin pokannut Rami Malek.

Baron Cohen kertoo Howard Sternille, miksi lähti elokuvasta. ”Hän oli villi ja eli äärimmäistä elämäntyyliä. Hänen juhlissaan käveli lyhytkasvuisia päässään kokaiinitarjotin”, näyttelijä kertoo.

Hän sanoi ymmärtävänsä, että Queen haluaa bändinä suojella omaa perintöään, ja ettei hänen olisi pitänyt edetä projektissa alun alkaenkaan. ”Yksi bändin jäsen sanoi, että tämä on niin hieno elokuva, koska kesken elokuvan tapahtuu niin hämmästyttävä asia. Kysyin, mikä se hieno asia on, johon hän vastasi, että Freddie kuolee.”

Baron Cohen kuvitteli, että kyseessä on Pulp Fiction -tyylinen ratkaisu, jossa elokuvan kohtaukset vaihtavat paikkaa, mutta se ei ollut kyseessä. ”Mitä puolen välin jälkeen elokuvassa tapahtuu? Bändi onnistuu jatkamaan ilman Freddietä.”

Myöhemmin Queen-kitaristi Brian May on kutsunut Baron Cohenia kusipääksi, jonka kanssa oli hankala toimia.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia