Salaisen uhkan jäljillä – haastattelussa Secret Invasion -sarjan tekijätiimi

Kuusijaksoinen uutuussarja jatkaa Marvelin sarjapuolta

9.8.2023 09:00

Marvelin tuore suoratoistosarja Secret Invasion nappaa katsojat mukaansa vakoojatyyliseen jännitysnäytelmään, jossa panoksena on koko Maan turvallisuus. Ulkoavaruuden skrull-olentojen aiheuttamaa akuuttia terrori- ja vallankaappausuhkaa saapuu selvittelemään Nick Fury, Kostajat-ryhmän alullepanija.

Sarjan kesäkuisen käynnistymisen kunniaksi Disney järjesti virtuaalisen lehdistötilaisuuden, johon myös Episodi soluttautui mukaan (ihan kutsutusti, toki). Paikalle keskustelemaan tästä Marvelin viidennen julkaisuvaiheen ensimmäisestä sarjatapauksesta saapuivat näyttelijät Samuel L. JacksonCobie SmuldersBen MendelsohnOlivia ColmanEmilia Clarke, Kingsley Ben-Adir ja Don Cheadle. Heidän lisäkseen osallistujalistalta löytyivät myös koko sarjan ohjannut Ali Selim, tuottaja Jonathan Schwartz ja itse MCU-pomo Kevin Feige.

Edellisestä Marvel-sarjasta on ehtinyt vierähtää jo yllättävänkin pitkä aika. Komediapainotteisempi She-Hulk päättyi reilu kahdeksan kuukautta sitten, mikä on tähän mennessä pisin aikaväli franchisen Disney Plus -sisältöjen julkaisussa. Kysyttäessä miksi Secret Invasion saapuu katseltavaksi juuri tässä kohdin, Feige tarjoaa ytimekkään vastauksen: ”Nyt on [sen] aika, koska se on kasassa ja valmis esitettäväksi. — Ja silloin [sisältöjä] kuuluu näyttää.”

Olivia Colman.

Sarjan päätähti Jackson vetää Furyn ikoniset vermeet ylleen sarjassa jo kunnioitettavan 14. kerran. Thanoksen napsautuksen uhriksi joutunut Fury nähdään sarjassa aiempaa haavoittuvaisempana ja hänestä huokuu Jacksonin mukaan myös tietynlainen väsymys. Hahmon aiemmin piilossa olleiden kerrosten tutkiskeleminen sekä vuorovaikutussuhteiden syventäminen muiden hahmojen kanssa tuntui kuitenkin veteraaninäyttelijästä edelleen erittäin mielekkäältä hommalta.

Sarjassa MCU-debyyttinsä tekevät Clarke ja Colman tarttuivat kumpainenkin tilaisuuteen liittyä tähän suosikkifranchiseen empimättä hetkeäkään. Colman kertoo pommittaneensa agenttiaan jokaisen saagan elokuvan jälkeen ja nyt sopiva projekti osui vihdoin ja viimein kohdalle. Clarke puolestaan korostaa kanssanäyttelijöidensä upeutta; kaikilla oli sarjan teossa hauskaa. Myös Mendelsohn ja Cheadle yhtyvät tähän kommenttiin ylistäen kokemustaan Secret Invasionin parissa.

Schwartz, Selim ja Feige kertovat päätyneensä muovaamaan alkuperäissarjakuvista tuttua tarinakaarta astetta synkempään suuntaan. Myös sen hahmokavalkadia supistettiin reilulla kädellä. Tavoitteena oli tuoda yleisön eteen rosoisempi agenttitrilleri Captain America: The Winter Soldier -elokuvan tyylisessä jännittävässä hengessä.

He halusivat myös asettaa Furyn keskelle uudenlaisia hahmodynamiikkoja, ja sarjan tarina onkin vahvasti juurrutettu sen inhimillisyyteen. Fury on eittämättä tarinan selkeä sankari, vaikkei häneltä yliluonnollisia supervoimia löydykään – sarjasta on tekijöiden mukaan juuri siksi helpompi löytää samaistumispintaa.

Secret Invasionin on nyt katsottavissa Disney Plussassa.

Teksti: Ira Hurskainen
Kuvat: Marvel

Lisää luettavaa