Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen saavat uutuuskomediassa pahan allergiakohtauksen – Katso tästä maskeeraajan taidonnnäyte

Allergisten reaktioiden aikaansaaminen vaati paljon työtä.

Se mieletön remppa -komediassa on monia maskeeraaja Saara Räisäsen taidonnäytteitä. Suosikkikoomikko Sami Hedberg esittää elokuvassa peräti seitsemää eri roolia, ja jokaiseen tarvittiin maskeeraajalta erityisosaamista, jotta hahmoilla olisi oma tunnistettava ulkonäkönsä.

Elokuvassa on myös maskeeraajalle haasteellinen kohtaus, jossa allergiakohtaus turvottaa Hedbergin ja toista pääosaa esittävän Kiti Kokkosen kasvot muodottomiksi.

– Rempan maskeja oli valtavan mielenkiintoista suunnitella. Samin lukuisten hahmojen osalta oman haasteensa loi se, että hän näytteli usein montaa hahmoa samassa kohtauksessa ja vaihtoajat pyrittiin pitämään mahdollisimman lyhyinä. Hahmojen normaali maskiaika oli tunnin, ja isotöisimpiin maskeihin saattoi kulua jopa kolme tuntia, Räisänen kertoo.

Allergisten reaktioiden kanssa tekijät päättivät hullutella.

– Silikonista valmistetut irtopalat rakensimme yhdessä Eija Hakkaraisen kanssa, ja valmisteluihin kului lähes kaksi viikkoa. Teimme useita eri turvotuksen tasoja ja palojen muovailu vaati paljon taustatyötä ja referenssikuvia oikeista allergisista reaktioista, Räisänen kertoo.

Allergiakohtaus on julkaistu erikseen Youtubessa, ja sen voi katsoa alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut