”Sano vaan, jos tuntuu pahalta” – Nuori naisnäyttelijä valmistautuu raiskauskohtaukseen, mutta jokin siinä hiertää

Play Rape esitetään tänään TV2-kanavalla. Lyhytelokuva on katsottavissa myös Areenassa.

28.6.2022 05:00

Anna Paavilaisen ohjaama ja käsikirjoittama Play Rape (2019) on osa Yksittäistapaus-lyhytelokuvasarjaa, joka kuvaa naisten arkisia kokemuksia vallankäytöstä. Niiden pohjalta syntyi myös vuoden 2019 elokuva Tottumiskysymys.

Parikymmenminuuttisen Play Rapen keskushahmo on nuori naisnäyttelijä Emppu, joka harjoittelee raiskauskohtausta arvostetun teatterin klassikkonäytelmässä.

Vaikka raiskauskohtauksessa jokin hiertää, kunnianhimoinen Emppu haluaa toimia ammattimaisesti ja tehdä työnsä hyvin. Eri ammattilaiset kuitenkin valmistelevat jo raiskauskohtausta tahollaan: pukuja ommellaan, tekoverta testataan.

Koneiston pysäyttäminen tuntuu vaikealta.

Lehdistömateriaalissa Anna Paavilainen kuvailee lyhytelokuvaansa kysymysten kautta:

”Vaikuttaako se, mitä näemme, kokemukseen itsestämme? Mitä tarkoittaa ’sano vaan jos tuntuu pahalta’, jos mikään ei sen jälkeen muutu? Kuinka paljon olet valmis tekemään saadaksesi yhteisön rakkauden? Mitä, jos välillä on tosi kivaa, ja välillä on ihan perseestä? Voiko vanhoja tapoja muuttaa?”

Empun roolissa nähdään Julia Lappalainen. Lyhytelokuvassa näyttelevät myös Jussi Sorjanen, Elina Knihtilä, Kati Outinen ja Tommi Eronen.

Play Rape esitetään TV2-kanavalla tiistaina 28.06.2022 klo 20.40. Elokuvan voi katsoa myös Areenasta 30.9.2022 saakka. Pistä lyhäri alta pyörimään.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia