Sean Penn luovutti Oscarinsa Zelenskyille – presidentiltä myönteinen vastaus Pennin toiveeseen

Nykyinen näyttelijä ja entinen näyttelijä kohtasivat.

9.11.2022 05:30

Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestön lähettiläs Sean Penn tapasi sotaa käyvän Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kesällä, ja tähti on käynyt Kiovassa jo kaksi kertaa. Näyttelijä kävi jälleen tapaamassa presidenttiä, ja hänellä oli tällä kertaa mukanaan tuliainen.

Penn on ollut Ukrainan äänekäs tukija heti sodan alusta saakka. Myös Zelenskyi vaikuttaa arvostavan Hollywood-tähden tukea, sillä hän antoi näyttelijälle ritarikunnan tunnustuksen ansioituneisuudesta.

Penn antoi jotain myös Zelenskyille, sillä tähti ojensi presidentille yllättäen Ocar-palkinnon. Oscar-voittajalle jäi vielä yksi palkinto, sillä hänellä on niitä kaksi elokuvista Milk (2008) ja Mystic River (2003).

– Se on vain symbolinen, typerä asia, mutta jos tiedän sen olevan täällä kanssasi, tunnen oloni paremmaksi ja vahvemmaksi taistelua varten, Penn perusteli lahjaansa.

– Tunnen oloni paljon paremmaksi tietäessäni, että osa minua on täällä, tähti vielä lisäsi.

Näyttelijä pyysi Zelenskyitä palauttamaan Oscarin sodan loputtua. Ilmeisesti tähdellä on siis jälleen luvassa korkean tason tapaaminen.

– Kun voitat, tuo se takaisin Malibuun, Penn sanoi Zelenskyille.

Presidentti vaikutti myöntyväiseltä ajatukseen ja kätteli Penniä. Zelenskyi oli ennen poliitikon uraansa tunnettu näyttelijä ja koomikko, ja hän tuumikin Pennin eleen olevan ”suuri kunnia”.

– Amerikkalainen näyttelijä ja elokuvaohjaaja Sean Penn @seanpenn saapui Ukrainaan jo kolmannen kerran totaalisodan aikana, Zelenskyin Instagramissa luki.

– Tällä kertaa tapaamisemme oli erityinen. Sean toi Oscar-patsaan symbolina uskosta maamme voittoon. Se on Ukrainassa sodan loppuun asti, presidentti jatkoi.

Saatuaan palkinnon, Zelenskyi asetti sen myöhemmin varovasti toimistonsa takanreunukselle. Alla video ja Instagram-viestit.

Lue myös: Mark Hamill vastasi Zelenskyin pyyntöön – puuhasi ainakin 500 droonia Ukrainaan – Episodi.fi

Lähde: Daily Mail, The Independent

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa