Seitsemän faktaa, joita et luultavasti tiennyt Mark Hamillista

6.3.2016 00:01

1. Yksi seitsemästä sisaruksesta. Hänen äitinsä Virginia Suzanne on ruotsalaista ja englantilaista alkuperää. Isässä William Thomas Hamillissa puolestaan on englantilaista, skottilaista, irlantilaista ja walesilaista verta. William oli Yhdysvaltain laivaston kapteeni. Joutuivat muuttamaan isän työn perässä paljon.

2. Kun Hamill oli lukiossa, hänen isänsä asemapaikka vaihtui Japaniin. Siellä hän osallistui teatterikerhon toimintaan ja sai ensimmäiset kokemuksensa näyttelemisestä.

3. Aikaiseen uraan kuului sivurooli saippuasarja General Hospitalissa ja päärooli komediasarja The Texas Wheelersissä. Vieraili jopa The Bill Cosby Showssa.

4. Painajainen Elm Streetillä -leffoista tunnettu Robert Englund oli koe-esiintymässä Ilmestyskirja Nyt -elokuvaan, kun hän huomasi viereisessä tilassa olevan käynnissä Star Wars -koe-esiintymiset. Hän seurasi niitä jonkin aikaa ja tajusi, että hänen ystävänsä Mark Hamill olisi täydellinen Luke Skywalkerin rooliin. Hän ehdotti koe-esiintymistä Hamillille ja loppu on historiaa.

5. Huomasi, että Star Wars -menestyksen jälkeen ihmiset yhdistivät hänet vain Luke Skywalkeriin. Yritti avata uusia polkuja esiintymällä esimerkiksi toisesta maailmansodasta kertovassa sotaelokuvassa The Big Red One.

6. Etäännyttääkseen itseään vielä enemmän Skywalkerin hahmosta, hän teki vain vähän elokuvia ja näytteli ennemmin Broadwaylla.

7. Yritti saada Mozartin roolin hykerryttävästä Amadeus-elokuvasta, mutta hävisi Tom Hulcelle.

Kuva: Jedin paluu

Lähde: Wikipedia, Boomsbeat

(Episodi/MLE)

Lisää luettavaa