Seksuaalista väkivaltaa käsittelevä sarja jäi ilman Golden Globe-ehdokkuutta: ”Joskus rasismi on ainoa selitys”

Hollywoodissa kuohuu.

Indie Wire uutisoi, että Hollywoodissa on noussut kohu, kun HBO:lla nähtävä brittisarja I May Destroy You ei saanut Golden Globe-ehdokkuutta missään kategoriassa. Sarja käsittelee seksuaalista väkivaltaa.

Ehdokkuuden saaneen Emily in Paris -sarjan käsikirjoittaja kirjoitti The Guardianiin kolumnin, kuinka väärin Michaela Coelin luoman ja tähdittämän sarjan poisjättäminen oli. ”I May Destroy You ei ollut vain lempisarjani viime vuodelta. Se on lempisarjani kautta aikain”, hän kirjoittaa.

”Se käsittelee monimutkaista aihetta, raiskausta – olen seksuaalisen väkivallan uhri itse – ja tuo aiheeseen sydäntä, huumoria ja paatosta. Tarina on rakennettu niin hyvin, että minun piti katsoa se kahdesti vain ymmärtääkseni kuinka Coel teki sen”, hän jatkaa. ”Se ettei sarja saanut yhtään ehdokkuutta ei ole ainoastaan väärin, vaan osoittaa mikä kaikessa on pielessä.”

Lopuksi kolumnissa huomautetaan, että palkintoja täytyy jakaa niitä ansaitseville ihonväristä huolimatta. Birds of Preyn ohjaaja Cathy Yan kutsui huomiotta jättämistä ”hevonpaskaksi” ja Honey Boyn ohjaaja Alma Har’el kirjoitti, että ”joskus rasismi on ainoa selitys”.

Arvostettu elokuvantekijä Sarah Polley kutsuu päätöstä rakenteelliseksi rasismiksi, koska valkoisen naisen kokemaa seksuaalista väkivaltaa käsittelevä Lupaava nuori nainen hyväksyttiin ehdokkaaksi useissa kategorioissa, mutta tätä sarjaa ei.

Golden Globe -palkinnot jakaa Hollywoodin ulkomaalaisten kriitikoiden yhdistys Hollywood Foreign Press Association.

Aiheeseen liittyvät jutut