Sharon Stone huijattiin kuuluisaan ”majavakohtaukseen” Basic Instinctissä – otti jopa fyysisesti yhteen Paul Verhoevenin kanssa

Stonen kirja julkaistaan 30. maaliskuuta.

19.3.2021 17:29

Sharon Stone on kirjoittanut omat muistelmansa. The Beauty Living Twice –nimisestä kirjasta julkaistiin pieni pätkä Vanity Fair -lehdessä. Siinä Stone paljastaa, kuinka hänet huijattiin kuuluisaan alapäävilautuskohtaukseen vuoden 1992 Basic Instinctissä.

Tekijätiimi Verhoevenin johdolla vakuutteli, että Stonen pitäisi ottaa alushousut pois, koska eihän kohtauksessa kuitenkaan mitään nähtäisi.

– Emme näe mitään, mutta sinun pitäisi poistaa alushoususi, koska valkoinen heijastuu niin pahasti valoista, joten tiedämme, että sinulla on housut jalassa, Stone kertoo.

Oscar-ehdokas pyydettiin lopulta katsomaan elokuvan viimeinen leikkausversio agenttien ja lakimiesten kanssa. Näytöksen jälkeen Stone kävi fyysiseksi.

– Siinä oli iso ongelma. En välittänyt enää. Valkokankaalla olivat näkyvissä minä ja alapääni. Minun piti tehdä valintoja. Painelin suoraan konehuoneeseen, läimäytin Paulia [Verhoeven] naamalle, lähdin, painuin autolleni ja soitin juristilleni Marty Singerille.

Singer kertoi Stonelle, että hänellä on kaksi vaihtoehtoa. Hän voisi pyytää elokuvalle harvinaisen X-merkinnän, eli se olisi käytännössä kielletty alle 18-vuotiailta. Tämä ikäraja määrätään käytännössä vain pornoelokuville.

Toinen vaihtoehto olisi vakuuttaa Screen Actors Guild elokuvan laittomuudesta, jolloin sitä ei julkaistaisi laisinkaan.

Kerroin Verhoevenille lopulta heidän vaihtoehtonsa. Hän kielsi ne ja sanoi, ”ettei minulla ole mitään vaihtoehtoja, koska olen näyttelijätär, pelkkä nainen, joten mitä vaihtoehtoja minulla muka voisi olla?”

Lopulta Stone antoi luvan kohtaukselle ja elokuva pääsi levitykseen.

– Valitsin hyväksyä kohtauksen. Miksi? Koska kohtaus on tärkeä elokuvalle ja hahmolle. Minähän sen kohtauksen lopulta tein.

Elokuvasta tuli fanisuosikki. Naiset pitävät Stonen hahmon voimasta ja miehet nostivat hattua naishahmolle, joka pystyy taistelemaan vastaan.

Alla kuuluisa kohtaus.

Lisää luettavaa