Shokkitemput olivat liikaa: Kaksi tosi-tv-sarjaa hyllylle

Hyvän maun rajat tulivat vastaan.

22.5.2021 18:01

Kotimaisen tosi-tv:n kylpytynnyribileitä ja osallistujien kohtelua saatetaan kauhistella, mutta toisinkin voisi olla. Reality-ohjelmien puolella on nähty jo monenlaista myös Suomessa, joskaan aivan saman mittakaavan temppuihin ei meillä ole menty kuin esim. Irakissa. Siellä kaksi realityshow’ta hyllytettiin niissä kuvattujen pilojen ylitettyä hyvän maun rajat.

Vapaasti kääntäen Raslanin ammuskeluksi (Tanb Raslan) ja Tonyn luodiksi (Talqat Tony) nimetyt ohjelmat passitettiin pois ruuduista niiden yritettyä tehdä viihdettä terrorismista. Molemmissa ohjelmissa oli mukana paikallisia julkkiksia. Raslanin ammuslelussa julkkikset siepattiin muka Isisin toimesta ja heidän henkeään uhkailtiin. Todelliselta tuntunut tilanne sai mm. yhden huijatun pyörtymään kauhusta.

Valioliigassa pelaavan jalkapalloilija Alaa Mhaw’n ylle puettiin show’ssa aidon oloinen pommi ja häntä retuutettiin hiuksista. Mhaw’lla, kuten muillakaan ohjelman vierailla ei ollut aavistustakaan siitä, että he olivat vain pilan kohteena. Tonyn luodissa huijattavat joutuivat kohtaamaan tilanteen, jossa ihminen heidän lähellään tuli yllättäen muka ammutuksi.

 

Lähteet: BBC, Arab News, The National News

Lisää luettavaa