Skandaaleissa ryvettyneeltä Kevin Spaceylta vaaditaan miljoonakorvauksia potkuihinsa liittyen

Tähden ura rysähti syöksykierteeseen vuonna 2017.

Edes lukuisat palkinnot, mukaan lukien kaksi Oscaria, eivät riittäneet pitämään näyttelijä Kevin Spaceya arvossa, kun häntä kohtaan nostettiin syytteitä seksuaalirikoksista. Niiden myötä tähden ura ajautui rajuun syöksyyn vuonna 2017. Kun Spaceyn maine oli pilalla, hänet potkaistiin pois myös Netflix-sarja House of Cardsista – vaikka hän näytteli sen pääroolia.

Spacey on skandaalin jälkeen ollut monella taholla ei toivottu henkilö, vaikka hänet on useampaan otteeseen myös vapautettu syytteistä. Nyt näyttelijä on kuitenkin määrätty maksamaan korvauksia House of Cardsia koskevassa oikeusjutussa, jota on käyty läpi pari vuotta – suljetuin ovin.

House of Cardsia tuottanut MRC-yhtiö voitti kanteensa Spaceya vastaan, joten näyttelijän maksettavaksi lankesi oikeudenkäyntikuluineen lähes 31 milj. dollarin lasku. MRC käynnisti tähdestä tuoreeltaan tutkinnan, kun tämän yksityiselämään liittyvät syytteet tulivat julki. Yhtiö päätyi tutkinnan tulosten johdosta erottamaan tämän tehtävistään ja muuttamaan House of Cardsin päätöskautta rankasti. Tapauksesta aiheutui MRC:lle monenlaista harmia. Sillä oli mm. hankaluuksia pysyä suunnitellussa tuotantoaikataulussa.

Oikeus määräsi Spaceyn korvaamaan MRC:lle miljoonia, koska tähden katsottiin todistetusti rikkoneen sopimustaan. Hänen katsottiin mm. toimineen vastoin kiusaamisen ehkäisyyn luotua säännöstöä, jota MRC:n kanssa sopimussuhteessa olevien olisi noudatettava.

 

Lähteet: THR, The Wrap