Somalilaistaustaisen suomalaistekijän käsikirjoitus palkittiin Yhdysvalloissa

Suomalainen käsikirjoittaja-ohjaaja Khadar Ahmed on voittanut The Grave Digger (Haudankaivaja) -tekstillään palkinnon African Film Commissionin järjestämässä käsikirjoituskilpailussa. Los Angelesista käsin toimivan komission tarkoitus on nostaa esiin Afrikkaan liittyviä aiheita ja afrikkalaistaustaisia tekijöitä. Palkintona on tuotantoapua sekä käsikirjoituksen konsultointia Yhdysvalloista. Kilpailun pääpalkinto meni Chad Handleyn tekstille Adesi’s Journey.

Somalilaistaustaisen Ahmedin käsikirjoitus on aiemmin ollut finalistina Abu Dhabin elokuvakomission käsikirjoituskilpailussa.

The Grave Digger kertoo Yusufista, Djiboutissa asuvasta haudankaivajasta. Yusufin vaimo on kuolemansairas ja tarvitsee kipeästi uutta munuaista. He kuulevat mahdollisesta luovuttajasta, mutta uusi munuainen maksaa 5000 somalian frangia. Yusufilla on kaksi viikkoa aikaa hankkia summa, joka vastaa hänen vuoden palkkaansa.

Elokuvan suomalainen tuotantoyhtiö on Sons of Lumière, joka parhaillaan tuottaa myös Ahmedin lyhytelokuvaa Me ei vietetä joulua. Lyhytelokuva saa ensi-iltansa lokakuussa.

Kuvassa Khadar Ahmed Me ei vietetä joulua -elokuvan kuvauksissa.

(Episodi/JH)