South Park -pelissä pelaaja joutuu Cartmanin jatkuvan piikittelyn kohteeksi

Konsolipeleistä kiinnostuneille South Park -faneille on ilmestynyt mainio herkkupala. South Park: The Stick of Truth -pelin kehittämisessä ovat olleet mukana sarjan luojat Trey Parker ja Matt Stone, ja se on tehty samalla vankkumattomalla tyylitajulla tai sen puutteella kuin itse sarjakin.

Elokuviin tai televisiosarjoihin perustuvat pelit ovat usein vaatimattomia, mutta The Stick of Truth on ilahduttava poikkeus. Taru sormusten herra -saagaa parodioiva elokuvallinen intro loksauttaa leuat jo ennen kuin on päässyt varsinaista peliä aloittamaan. Taustatarinana kerrotaan ihmisten ja haltioiden välisestä sodasta, jonka käynnisti mystinen Totuuden tikku eli The Stick of Truth.

Visuaalisesti peli on kuin hyppäisi sisään South Parkin maailmaan. Isäntänä toimii velhoksi pukeutunut Cartman, jonka jatkuvan piikittelyn kohteeksi pelaaja joutuu. Se alkaa jo oman pelaajanimen valinnasta. Kirjoitat nimeksi mitä tahansa, niin Cartman pakottaa lopulta valitsemaan nimeksesi Douchebag.

Peli sisältää valtavasti kekseliäitä ja sarjasta tuttuja yksityiskohtia ja hahmoja, ja läpikäynti kestää helposti toistakymmentä tuntia. Teknisesti se on simppeli roolipeli, joka on suunnattu ehkä enemmän sarjan faneille kuin kokeneille konsolipelaajille. The Stick of Truthia ei välttämättä haluakaan pelata normaalin roolipelin tapaan, vaan on kiinnostavampaa seurata, miten sarjan henkeen luotu hupaisa tarina etenee.

Pelistä on julkaistu versiot PlayStationille, Xboxille ja PC:lle. Sisältö on sen verran roisia, että peli on lapsilta kielletty.

Jussi Huhtala

Tähdet ★★★★★

Aiheeseen liittyvät jutut