Speden, Veskun ja Simon klassikkokomediasta tehdään uusi versio – Tulossa vielä tänä vuonna

Elokuvaa on valmisteltu pitkään.

13.8.2022 09:00

Tulevana syksynä valkokankaille saapuu uusi versio Pertti ”Spede” Pasasen legendaarisesta Hirttämättömät-lännenelokuvasta.

Elokuva on Andrei Alénin esikoisohjaus, ja hän myös näyttelee yhtä päärooleista Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin rinnalla.

Tuotantoyhtiö Backmann & Hoderoffin yhtiön toinen perustaja Andrei Alén on valmistellut elokuvaa 20 vuoden ajan.

”Olen teinistä saakka haaveillut, että tekisin joskus Hirttämättömät-elokuvasta oman versioni. Olen hyvin kiitollinen, että olemme saaneet nyt mahdollisuuden toteuttaa tämän haaveen. Olen lapsesta saakka rakastanut alkuperäistä teosta. Halusin kunnioittavasti kehittää elokuvan maailmaa ja syventää henkilöitä kuitenkaan unohtamatta Pertti Pasasen, Vesa-Matti Loirin ja Simo Salmisen luomaa hulvatonta tunnelmaa ja huoletonta kerrontaa”, Alén kertoo tiedotteessa.

Alkuperäinen Hirttämättömät sai ensi-iltansa vuonna 1971, ja elokuva on vuosien myötä saavuttanut kulttimaineen.

”Olen todella innoissani, että tällainen elokuva tehdään Suomessa. Siinä on oman ikäisilleni katsojille paljon elementtejä, joita ei normaalisti nähdä kotimaisissa elokuvissa”, kertoo Ona Huczkowski.

Huczkowski, 20, on näytellyt aiemmin muun muassa sarjoissa Karkurit, Rahti ja Mieheni vaimo.

”Elokuvan maailma on mielenkiintoinen ja aidolla tavalla vinksallaan. Olemme leikitelleet Andrein kanssa, että teemme tästä niin omaelämäkerrallisen kuin uskallamme”, Aku Hirviniemi sanoo.

Elokuvan tuottaja Aku Louhimies odottaa yleisön reaktioita elokuvaan mielenkiinnolla:

Hirttämättömät on pähkähullu ja positiivinen koko perheen komedia. Alkuperäinen elokuva on mustavalkoinen, mutta tämä versio on värikäs ja äänekäs. Uusi Hirttämättömät on elokuva, joka täytyy ehdottomasti nähdä valkokankaalta.”

Hirttämättömät saa elokuvayhtiön tiedotteen mukaan ensi-iltansa syksyllä 2022.

Lisää luettavaa