Spoilerivaroitus: Mistä uudessa Transformers-elokuvassa on kyse?

Uusin Transformers-elokuva Tuhon aikakausi sijoittuu aikaan neljä vuotta edellisen osan jälkeen. Ihmiskunta on toipumassa jäätyään ristituleen hyvien ja pahojen robottien välisessä vihanpidossa, jonka seurauksena muun muassa Chicagoa pistettiin uuteen uskoon. Pahat decepticon-robotit on ainakin näennäisesti kukistettu, ja hyvät autobotitkin tuntuvat kadonneen jäljettömiin.

Teini-ikäisen Tessa-tyttärensä kanssa asuva mekaanikkoisä Cade Yeager (Mark Wahlberg), joka myös on väärin ymmärretty keksijä, löytää vanhan kuorma-auton romun ja tajuaa, että se on autobottien johtaja, Optimus Prime.

Robotteja virtaa pian ovista ja ikkunoista, ja kaiken lisäksi vainoharhainen valtion agentti, jota esittää Kelsey Grammer, ottaa Yeagerit silmätikuikseen. Robotteja himoaa myös Stanley Tuccin esittämä ylimielinen suunnittelija, joka haluaa rakentaa omia inhimillisiä metalliolentojaan. Tämä voisi avata oven decepticonien paluulle, sillä elokuvassa nähdään ennakkotietojen perusteella Galvatron, joka alkuperäisessä animaatiosarjassa oli ihmisten luomus ja ottaa pahojen robottien johdon Megatronin saatua surmansa.

Tuhon aikakaudessa nähdään ensimmäistä kertaa myös dinobotteja, jotka autojen ja muiden kulkuvälineiden sijaan muuntautuvat dinosauruksen näköisiksi tuhokoneiksi. Tv-sarjassa ne olivat autobottien luomus, jotka kuitenkin ovat luonnoltaan hurjia ja itsenäisiä. Vielä ei ole tietoa niiden roolista elokuvassa, mutta jos elokuva seuraa sarjaa, autobotit vapauttavat ne joutuen itsekin käytännössä tuhoutumattomien hirviöiden tähtäimeen kunnes niihin saadaan ladattua päivitys, jolla ne saadaan auttamaan taistelussa uusia decepticoneja vastaan.

Transformers – Tuhon aikakausi tulee teattereihin perjantaina 27. kesäkuuta.

Jouni Vikman

Aiheeseen liittyvät jutut