Stand By Me -klassikkoleffan tähti koki tulleensa pakotetuksi lapsinäyttelijäksi – äidin unelmat traumatisoivat ja vaikuttavat vieläkin

Lapsuus on tärkeää aikaa henkisen terveyden normaalille kehittymiselle.

14.11.2020 07:30

Viime vuosina Rillit huurussa -sarjassa näytellyt Wil Wheaton tunnetaan paitsi Star Trek – Uusi sukupolvi -roolistaan, niin myös Stand By Me – viimeinen kesä (1986) -leffan Gordie Lachancena. Hän yllättäen paljasti haastattelussa, ettei olisi halunnut näyttelijäksi.

Wheaton joutui kestämään lapsena henkistä pahoinpitelyä, manipulointia ja kontrollointia vanhempiensa taholta. Yksi traumatisoiva ongelma oli hänen vanhempiensa pakkomielle muovata pojastaan näyttelijä.

– Kun olin lapsi, vanhempani pakottivat minut näyttelijäksi, vaikka se ei ollut mitään sellaista mitä halusin tehdä. Läpi lapsuuteni anelin äitiäni lopettamaan pakottamiseni koe-esiintymisiin, jotta saisin vain olla lapsi, eikä hän koskaan kuunnellut minua, Wheaton sanoi.

– Hänelle oli todella tärkeää, että tulisin kuuluisaksi, jotta hän voisi olla kuuluisan näyttelijän äiti-manageri – ja se oli syvältä. Se valinta maksoi minulle välini vanhempiini ja sen seurauksena en oikeastaan nauti näyttelystä kameralle. Se on hiukan triggeröivää ja traumaattista, Wheaton myönsi.

Wheaton sanoi, ettei ota roolia vastaan, jos se ei ole ”uskomaton” tai sellainen ”joka tuntuu todella hyvältä”. Hänen intohimonsa onkin nykyisin enemmän käsikirjoittamisessa ja tapahtumien isännöimisessä. Hän myönsi, että lopettaisi näyttelemisen heti jos voisi. Wheatonilla ei onneksi ole asiat traumaattisesta lapsuudestaan huolimatta liian vinksallaan, sillä hän sanoo nykyisin rakastavansa elämää.

Johtuneeko lapsuudenkokemuksista, sillä Wheaton esittää uudessa elokuvassa Rent-A-Pal henkilöä, jolla on antisosiaalinen persoonallisuushäiriö. Alla traileri.

Lisää luettavaa