Stephen Kingin The Dark Toweria yritetään tuoda jälleen tv-sarjaksi

Amazonin havittelemassa versiossa olisi nähty myös Jasper Pääkkönen, mutta nyt on eri ajatuksia?

28.2.2023 23:59

Toimintafantasia The Dark Tower eli Musta torni on aiheuttanut melkoista päänvaivaa elokuva- ja tv-viihteen tekijöille. Stephen Kingin luomasta kirjasarjasta yritettiin käynnistää leffasarjaa vuonna 2017, mutta yhden kalkkunaksi osoittautuneen rainan jälkeen tämä yritys kuivui kokoon. Vähän myöhemmin Amazon oli tuomassa Mustaa tornia tv-ruuduille, mutta sarja, jossa piti olla näkyvä rooli myös Jasper Pääkkösellä, kuopattiin ennen aikojaan.

Kokonaan Mustan tornin tv-versioimista ei kuitenkaan ole unohdettu. Mm. The Midnight Mass -leffan takaa tunnettu ohjaaja ja käsikirjoittaja Mike Flanagan kehittelee edelleen omaa adaptaatiotaan Kingin tekstistä. Flanaganille kyseessä on varsinainen intohimoprojekti, sillä hän on pannut siihen aikaa runsaasti ja aikoo puheidensa perusteella jatkaa samalla tiellä.

Hän ja yhteistyökumppaninsa Trevor Macy eivät kuitenkaan ilmeisesti ole tekemässä Mustaa tornia enää Amazonille. Flanagan kertoo sarjan nykytilanteesta näin:

– Jätimme sen ulkopuolelle sekä Netflixin kanssa tekemästämme sopimuksesta että sitten Amazonin kanssa tekemästämme sopimuksesta, koska tiesimme heidän jo yrittäneen sitä tehdä ja siten ehkä olevan vastahakoisia uudelle yritykselle. Niinpä Musta torni on vailla studiota. […] Suunnittelen sitä siis itsekseni, mikä on ihan parasta. Se on unelmajuttuni.

 

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa