Steven Spielberg kertoi mitä elokuvaa hän katselee toistuvasti – ”Se on yksi harvoista…”

Elokuva on monen suosikki.

6.3.2023 18:06

Steven Spielberg on yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista ohjaajista. Spielbergin tuotantoon kuuluvat muun muassa klassikot Tappajahai, Jurassic Park, Schindlerin lista ja Pelastakaa sotamies Ryan. Uudempia loistoleffoja ovat ainakin The Post ja The Fabelmans.

Spielbergilläkin on omat suosikkielokuvansa, ja hän paljasti nyt omasta tuotannostaan sellaisen, jota hän katselee aina uudelleen. Hänen mielestään se on lähellä täydellistä.

– En juurikaan katso elokuviani sen jälkeen, kun olen tehnyt ne, Spielberg sanoi ohjelmassa The Late Late Show With Stephen Colbert.

– En katso taaksepäin kovinkaan usein, mutta silloin tällöin katson lasteni kanssa elokuvan.

– Haluan olla lasteni seurassa, kun he katsovat E.T:tä ensimmäistä kertaa. En halua heidän näkevän E.T:tä ilman isää istumassa heidän kanssaan, varsinkaan alun pelottavissa kohdissa, Spielberg sanoi.

Todennäköisesti Spielberg tarkoitti lapsenlapsiaan, sillä hänen omat seitsemän lastaan ovat jo aikuisia. Mahdollisesti hän myös vain vastasi kysymykseen letkeään tapaan. Ja mikseipä aikuisenkin lapsen kanssa voisi silloin tällöin E.T:tä katsella?

Spielberg kutsui E.T:tä ”melko täydelliseksi” elokuvaksi.

– Se on yksi harvoista tekemistäni elokuvista, jonka voin katsoa uudestaan ja uudestaan, hän lisäsi.

E.T. voitti neljä Oscaria, mukaan lukien parhaat visuaaliset tehosteet ja paras alkuperäinen musiikki. Elokuvan pääosissa olivat Dee Wallace, Henry Thomas, Peter Coyote ja Drew Barrymore.

Spielberg vihjasi olevan myös muita hänen omia elokuviaan, joita hän voi katsoa uudelleen. Hän ei halunnut kutienkaan nimetä niitä.

– Olen tehnyt noin 34 elokuvaa – enkä aio nimetä mitä ne ovat E.T.:n lisäksi. On noin viisi tai kuusi elokuvaa, jotka voin katsoa uudelleen, mutta en yleensä tee niin, Spielberg kertoi.

The Fabelmans (2022) on Spielbergin viimeisin elokuva. Se on osittain omaelämäkerrallinen ja kertoo nuoren Sammy Fabelmanin kasvutarinan Arizonassa toisen maailmansodan jälkeen. Elokuva on saanut hyviä arvosteluja ja useita Oscar-ehdokkuuksia. Alla The Fabelmansin traileri.

Lue myös: Seksikkäistä rooleista tunnettu Jessica Biel täytti 41 – tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: NME, People

Lisää luettavaa