Succession-tähti Brian Cox haukkuu Johnny Deppin, Tarantinon elokuvat, ylistää Keanu Reevesiä ja Alan Rickmania

Rehellistä puhetta.

31.10.2021 09:01

Näyttelijä Brian Coxin suosio on noussut aivan uusiin sfääreihin sen jälkeen, kun hän sai pääroolin huippusuositusta HBO-sarjasta Succession. Cox on kuitenkin hyvin meritoitunut näyttelijä sitä ennen, esimerkiksi teatterissa ja elokuvien sivurooleissa.

Cox on nyt julkaissut muistelman Putting the Rabbit in the Hat, jossa hän kertoo mietteitään työtovereistaan. Uutisesta kertoi Indie Wire. ”Minusta on kerrottava totuus, jos ryhtyy johonkin tällaiseen. Ampua paholaista. Se oli katarttista, pakollista”, Cox sanoo.

Hän ylistää esimerkiksi edesmennyttä Alan Rickmania ”kilteimmäksi, mukavimmaksi ja fiksuimmaksi mieheksi”, jonka hän on koskaan tavannut. Kiitosta saa myös Keanu Reeves, jota hän kuvaa kirjassa ”etsijäksi”, joka on kuoriutunut Coxin mukaan oikein hyväksi näyttelijäksi vuosien varrella. Morgan Freeman oli hänen kokemuksensa mukaan elokuvan Ketjureaktio -kuvauksissa kylmä ja ärsyyntynyt, mutta aina herrasmies.

Edward Nortonin kanssa Cox teki yhteistyötä Spike Leen elokuvassa 25th Hour. ”Mukava kaveri, mutta piikki lihassa, koska hän pitää itseään käsikirjoittajana ja ohjaajana”, Cox sanoo, ilmeisesti viitaten siihen, että Norton hyppää näyttelijänä elokuvan kuvauksissa oman alueensa ulkopuolelle.

The Glimmer Manin kuvauksissa hän tutustui toimintatähti Steven Seagaliin. ”Yhtä naurettava oikeassa elämässä kuin miltä hän vaikuttaa valkokankaalla”, Cox täräyttää.

David Bowie ei ollut hänen mielestään kovin hyvä näyttelijä, eikä kiitosta saa myöskään Johnny Depp. Coxille tarjottiin aikanaan roolia Pirates of the Caribbean -elokuvasta, mutta hän kieltäytyi. ”Uskon, että niin miellyttävä kuin varmasti onkin, hän on niin yliarvostettu. Ajattele, Saksikäsi Edward. Ollaan rehellisiä, jos hahmolla on sellaiset kädet ja kalpea, arpinen naamameikki, näyttelijän ei tarvitse tehdä mitään. Eikä hän tehnyt. Myöhemmin hän on tehnyt vielä vähemmän”, Cox sanoo.

Cox ei myöskään ole Quentin Tarantinon elokuvien ystävä. ”Minusta hänen työnsä on epäaitoa. Se on kaikki pintaa. Juonen mekaniikkaa syvyyden kustannuksella. Tyyliä siellä, missä pitäisi olla substanssia. Kävelin ulos Pulp Fictionia katsoessani.” Cox kuitenkin myöntää, että olisi heti mukana, jos saisi tarjouksen työskennellä Tarantinon kanssa.

Lisää luettavaa