Suomalainen fantasioinut joukkomurhalla elokuvateatterissa

STT uutisoi aiheesta eilen.

28.6.2016 11:00

Poliisi on seurannut jo vuodesta 2014 henkilöä, joka on fantasioinut ajatuksella joukkomurhasta elokuvateatterissa Turussa.

Lounais-Suomen poliisin rikosylikomisario Teijo Ristola ei vahvista tekijän sukupuolta, mutta median yleisen käsityksen mukaan kyseessä olisi nainen. ”Niin pitkälle meneviä suunnitelmia ei ole ollut, että olisi täyttynyt jokin rikoksen tunnusmerkistö. Ei ollut aseita tai mitään. Ainoa konkretia tapauksessa on, että henkilö on harrastanut ampumaurheilua ilma-aseilla”, Ristola kertoo.

Muutama päivä sitten raskaasti aseistautunut mies hyökkäsi elokuvateatteriin Saksan Viernheimissä. Myöhemmin hän kuoli poliisien luoteihin. Kyseessä oli ilmeisesti ryöstöyritys, eikä kukaan elokuvateatterissa ollut haavoittunut. Poliisi ampui aseistautuneen miehen siinä uskossa, että mies piti sivullisia panttivankeinaan.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Santeri Sivonen kertoo, ettei Suomessa tilastoida väkivallan haaveiluja tai fantasiointeja erikseen minnekään. Sen sijaan poliisi seuraa henkilöitä, jotka ovat menossa huolestuttavampaan suuntaan.

Lähde: Aamulehti

Kuva kuvituskuva

(Episodi/JR)

 

Lisää luettavaa