Suomalainen lyhytelokuva Sielunsieppaaja vahvasti esillä kansainvälisesti

20.10.2011 12:07

Tampereen elokuvajuhlilla viime keväänä kunniamaininnalla palkittu PV Lehtisen ohjaama lyhytelokuva Sielunsieppaaja (2011) kiertää loppuvuoden maailmaa arvostetuilla lyhytelokuvafestivaaleilla. Elokuva on mukana tällä viikolla alkaneella kansainvälisellä Leipzig DOK festivaalilla ja samaan aikaan Montrealin Uuden Elokuvan festivaalilla Festival du Noveau Cinéma. Marraskuussa Sielunsieppaaja nähdään muun muassa maailman suurimalla dokumenttielokuvafestivaalilla Amsterdamin IDFA:ssa. Suomessa elokuvan voi nähdä Helsingin lyhytelokuvafestareilla marraskuun alussa.

Sielunsieppaaja kertoo sielunsa kadottaneesta miehestä. Elokuvaan liittyy monien alkuperäiskansojen uskomus, että jokainen valokuva vie palasen ihmisen sielusta. Elokuvassa on monikerroksinen tarina, joka jättää katsojan pohtimaan sielun olemusta, uskomuksia sen ympärillä ja yleisesti ihmisyyttä. Uimarannalle sijoittuvan Sielunsieppaajan päähenkilönä on afrikkalainen mies (Wilson Kichumba Kirwa) jonka suonissa virtaa masai-soturin veri.

PV Lehtinen on syntynyt Helsingissä, ja valmistunut ohjaajaksi Taideteollisen korkeakoulun elokuvaosastolta 2005. Hän on aiemmin käsikirjoittanut sekä ohjannut muun muassa lyhytelokuvat Hyppääjä, Krooli sekä Keidas jotka on palkittu monissa kansainvälisissä elokuvatapahtumissa. Tällä hetkellä Lehtinen valmistelee ensimmäisen pitkän näytelmäelokuvansa The Fountain of a Whale tuotantoa. Elokuva kertoo pienestä pojasta sekä kuolemattomasta valaasta.

Lisätietoja: www.cineparadiso.fi

Lisää luettavaa