Suomalainen pakoelokuva pääsi maailmalla kovaan seuraan

Kiitetyn Muukalainen-elokuvan ohjaajan J-P Valkeapään uusi ohjaustyö He ovat paenneet saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla Vanguard-esityssarjassa syyskuussa. Tätä ennen elokuva esitetään Venetsian elokuvajuhlilla Venice Days -sarjassa elokuun lopussa.

– Olemme todella ylpeitä, että J-P:n elokuva on valittu jo kahden maailman merkittävimpiin kuuluvan elokuvafestivaalin ohjelmistoon, elokuvan tuottaja Aleksi Bardy kertoo tiedotteessa.

Vanguard-esityssarja keskittyy esittelemään rohkeaa, genre-rajoja rikkovaa uutta elokuvaa ympäri maailman. Samassa sarjassa nähdään muun muassa japanilaisen Takashi Miiken uusi elokuva.

Venetsiassa He ovat paenneet nähdään Venice Days -esityssarjassa, jossa esitetään myös mm. Cannesin elokuvajuhlilla kultaisen palmun voittaneen Laurent Cantetin sekä Venetsiassa kultaisen leijonan voittaneen Kim Ki-Dukin uusimmat elokuvat.

He ovat paenneet on road movie kahden nuoren pakomatkasta halki kesäisen Suomen. Elokuvan Suomen ensiesitys on Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalilla syyskuussa. Varsinaisen ensi-iltansa se saa 17. lokakuuta. Elokuvan pääosissa nähdään ensikertalaiset Roosa Söderholm ja Teppo Manner. Katso traileri alta.