Suomalainen uutuuselokuva herättää kovaa kiinnostusta maailmalla – Metsuri-Pepe lähtee Cannesiin

Metsurin tarina jatkaa Elokuvayhtiö Aamun menestystä.

Mikko Myllylahden ohjaama ja käsikirjoittama Metsurin tarina on valittu Cannesin elokuvajuhlien arvostetun Kriitikoiden viikon ohjelmistoon.

Hyväntahtoisesta, mutta epäonnisesta Pepestä (Jarkko Lahti) kertova Metsurin tarina herätti jo tuotantovaiheessa poikkeuksellista kansainvälistä kiinnostusta, ja nyt nuo odotukset lunastetaan parhaalla mahdollisella tavalla:

”Elokuvan valinta korkeatasoiseen esityssarjaan Cannesin elokuvajuhlilla osoittaa, että kovat odotukset Metsurin tarinaa kohtaan ovat olleet täysin perusteltuja. Mikko on visionäärinen ohjaaja, ja hän lunastaa paikkansa kotimaisen ja kansainvälisen elokuvan huipulla upealla tavalla”, kertoo elokuvan tuottaja Emilia Haukka tiedotteessa.

Myllylahti on vieraillut voitokkaasti Cannesin elokuvajuhlilla aiemminkin. Hänen käsikirjoittamansa ja Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies voitti Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -palkinnon vuonna 2016. Myllylahden lyhytelokuva Tiikeri sai ensi-iltansa Cannesin Kriitikoiden viikolla vuonna 2018.

Metsurin tarinan käsikirjoitus palkittiin Kriitikoiden viikon Next Step -palkinnolla vuonna 2019, ja sitä on kehitetty muun muassa lupaavien elokuvahankkeiden L’Atélier Cinéfondation -tapahtumassa Cannesissa.

Kriitikoiden viikon jakamien palkintojen lisäksi elokuva kilpailee tällä kertaa myös koko festivaaliohjelmiston kattavasta, parhaalle esikoisohjaukselle myönnettävästä Kultainen kamera -palkinnosta.

7. lokakuuta Suomen ensi-iltansa saava elokuva jatkaa Elokuvayhtiö Aamun (Hytti nro 6, Hymyilevä mies) tuottajien Emilia Haukka ja Jussi Rantamäki Cannes-menestystä. Viime vuonna Hytti nro 6 voitti festivaalin Grand Prix -palkinnon ja on kerännyt Suomessa jo yli 145 000 katsojaa.

Metsurin tarinassa pääroolin tekevä Jarkko Lahti ponkaisi maailman tietoisuuteen Jussi-palkitulla roolisuorituksellaan  elokuvassa Hymyilevä mies. Lahti näyttelee elokuvassa Pepe-nimistä metsuria, joka uskoo parempaan huomiseen, vaikka mikään ei varsinaisesti anna siihen syytä.

Rutikuivan huumorin lisäksi Pepen tarinaa kuljettavat absurdit käänteet ja mystiset näyt pienellä pohjoissuomalaisella paikkakunnalla.

Pepen parasta ystävää näyttelee Hannu-Pekka Björkman. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Katja Küttner, Armi Toivanen, Ulla Tapaninen ja Marc Gassot.

Koska elokuvasta ei ole vielä traileria tarjolla, niin juhlistamme elokuvan Cannes-valintaa Monty Pythonin metsuriaiheisella klassikkolaululla.

YouTube video