Suomalainen yhteistuotanto valittiin Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjaan

Merkittävä kunnianosoitus suomalaiselle osaamiselle.

14.4.2022 18:40

Ruotsalaisen Tarik Salehin ohjaama psykologinen trilleri Boy From Heaven on valittu Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjaan.

Suomalaiset yhtiöt Bufo ja Post Control toimivat elokuvassa yhteistuottajina.

Ensi-ilta maailman merkittävimmän elokuvafestivaalin pääkilpailussa on valtava kunnianosoitus elokuvalle, jonka tuotanto on mahdollistunut myös suomalaisosaamisen myötä.

Kairoon sijoittuvan jännitystarinan pääosissa nähdään palestiinalaisnäyttelijä Tawfeek Barhom sekä ruotsalaistähti Fares Fares, joka tunnetaan rooleistaan elokuvissa Jalla! Jalla! (2000) sekä Kopps (2003).

Elokuva sijoittuu Al-Azharin yliopistoon, joka on yksi arabimaailman vanhimmista ja arvostetuimmista yliopistoista. Elokuvassa opintonsa aloittava nuori Adam joutuu keskelle salaliittoa ja valtataistelua, jonka tärkeimpänä pelinappulana hän itse pääsee määrittämään oman ja lopulta koko koulun kohtalon.

Elokuvan päätuottajia ovat Kristina Åberg ja Fredrik Zander ruotsalaisesta Atmo-tuotantoyhtiöstä. Yhteistuottajina Bufon (Misha Jaari ja Mark Lwoff) ja Post Controlin (Toni Valla) lisäksi ovat toimineet Memento Production, Final Cut for Real, Mikael Ahlström Films sekä Haymaker.

Suomesta elokuvaa ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö ja Business Finland, ja se on toteutettu yhteistyössä Ylen kanssa.

Boy from Heaven saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa myöhemmin tänä vuonna. Cannesin 75. elokuvajuhlat järjestetään 17.–28.5.2022.

Lisää luettavaa