Suomalaiset tekivät Taru sormusten herrasta -sarjan 90-luvulla! – 6 älytöntä versiota elokuvista joiden olemassaolosta et tiennyt

Cracked-huumorisivusto on tehnyt hauskan artikkelin. Aiheena on versiot kuuluisista elokuvista, joiden olemassaolosta et tiennyt. Artikkeliin on päässyt mukaan myös suomalainen sarja. Kyseinen sarja on suomalaisten 90-luvulla tekemä sarja Taru sormusten herrasta -kirjoista.

Hobitit-niminen sarja ilmestyi vuonna 1993. YLE:n esittämä sarja yhdisti Hobitin ja Taru sormusten herran tarinat yhteen sarjaan. Sarjassa keskityttiin tapahtumien kertomiseen hobittien näkökulmasta. Sarjan näyttelijäkaarti oli melko lailla sama kuin Ryhmäteatterin vuosina 1988-1989 pyörineessä Taru sormusten herrasta -näytelmässä. Frodon roolissa nähtiin Taneli Mäkelä, Pertti Sveholm Samina, Kari Väänänen Aragornina ja Klonkkuna, Vesa Vierikko Gandalfina ja Martti Suosalo Bilbona. Hobitit kuvattiin kokonaan studiossa, ja taustalle lisättiin myöhemmin maisemat.

Crackedin artikkelissa suomalaisten Tolkien-tulkintaa pilkataan aika paljon. Artikkelissa on paljon muitakin mielenkiintoisia tapauksia, kuten Andy Warholin Batman-elokuva, pelottava versio Nalle Puhista ja ensimmäinen Casino Royale -elokuva. Artikkelin voit lukea tästä.

Kuva: Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit.

Lähde: Cracked, Kontu Wiki.

(Episodi/LV)