Suomalaisleffalle järjestetään joukkorahoitettu Oscar-kampanja

18.11.2015 09:31

Miekkailija-elokuva on aloittanut Suomen elokuvahistorian ensimmäisen joukkorahoitetun Oscar-kampanjan Indiegogossa.

Suomen virallisen Oscar-ehdokkaan, Miekkailija-elokuvan takana olevat elokuvantekijät, ohjaaja Klaus Härö ja tuottaja Kai Nordberg, ovat julkaisseet joukkorahoituskampanjan maailman suurimmalla joukkorahoitusalustalla Indiegogossa. Kampanja on osa elokuvan laajaa Oscar-markkinointikampanjaa, joka keskittyy erittäin vahvasti sosiaaliseen mediaan.

Joukkorahoituksella kerätään elokuvan markkinointiin riittäviä resursseja, jotta se voi kilpailla uskottavasti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkuudesta ja -palkinnosta. Kampanjan tavoite on tehdä Miekkailijasta ensimmäinen Oscarin voittanut suomalaiselokuva.

– Miekkailija elokuva on herättänyt Hollywoodin kiinnostuksen jo kampanjan alkuvaiheessa. Erityisesti panostus sosiaalisiin medioihin on herättänyt innostusta vahvasti IT-orientoituneessa Kaliforniassa”, toteaa elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

– Oscar-akatemian jäsenet ovat pääsääntöisesti eläkeläisiä ja kampanjamme ydin on siinä, että tänä päivänä seniorikansalaiset ovat yhä vahvemmin läsnä ja tavoitettavissa sosiaalisissa medioissa, jatkaa Nordberg.

Klaus Härö on Suomen kansainvälisesti arvostetuimpia elokuvaohjaajia. Hänen elokuvansa ovat olleet sekä festivaalien ja kriitikoiden että yleisön suosikkeja. Klaus Härön ohjaama elokuva on kolmesti aiemmin valittu Suomen viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa