Suomalaisnäyttelijä mukana kansainvälisessä tähtikaartissa – Viaplayn uusi alkuperäissarja on öljynporauslautalle sijoittuva jännäri

Viaplayn uudessa alkuperäissarjassa Rig 45 nähdään suomalaisväriä. Ona Kamu lukeutuu sarjan tunnettuun kansainväliseen näyttelijäkuntaan.

28.11.2017 12:47

Rig 45 on murhamysteeri, jonka tapahtumat sijoittuvat öljynporauslautalle myrskyiselle Pohjanmerelle.

Parhaillaan Irlannissa kuvattavan toimintatrillerin kansainväliseen näyttelijäjoukkoon lukeutuu nimiä Pohjoismaiden lisäksi Irlannista ja Skotlannista – rooleissa nähdään muun muassa Gary Lewis (Billy Elliott, Outlander, Gangs of New York), Catherine Walker (Versailles), David Dencik (Top of the Lake, Herramiehiä & Gangstereita) sekä Søren Malling (Vallan linnake).

Ona Kamu nähdään sarjassa suomalaisena Ritvana, joka vastaa öljynporauslautan sähkötöistä.

”Projekti on erittäin kiinnostava – onhan kyseessä itselleni ensimmäinen kansainvälinen produktio, jossa olen mukana ainoana suomalaisena. Myös roolini on mielenkiintoinen ja haastava. Mukana on kokeneita ja ammattitaitoisia näyttelijöitä, jotka ovat tehneet isoja ja hienoja rooleja, joten olen oikein hyvässä seurassa. Olen tästä yhteistyöstä ja kokemuksesta erittäin onnellinen”, Ona Kamu kertoo tiedotteessa.

Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun öljy-yhtiö lähettää asiantuntijansa tutkimaan öljynporauslautalla tapahtunutta onnettomuutta. Tutkimukset eivät kuitenkaan ota käynnistyäkseen, sillä lautan henkilökunta on haluton puhumaan tapauksesta.

Toimintatrillerin ohjaa ruotsalainen Per Hanefjord, jonka aiempiin töihin lukeutuu mm. Svartsjö-sarja. Sarja tulee Viaplayn ohjelmistoon näillä näkymin ensi kesänä.

Lisää luettavaa