Suomalaisyhtyeen musiikki soi Oscar-ehdokaselokuvassa

Cleaning Women teki musiikkia Oscar-ehdokkaaseen.

25.1.2023 13:00

Italialais-amerikkalainen lyhytelokuva Le Pupille (The Pupils) on valittu näyteltyjen lyhytelokuvien sarjan Oscar-ehdokkaaksi.

Elokuvan alkuperäismusiikin on säveltänyt ja toteuttanut suomalainen Cleaning Women -yhtye. Italialaisen Alice Rohrwacherin käsikirjoittaman ja ohjaaman 38-minuuttisen elokuvan on tuottanut Oscar-palkittu Alfonso Cuaròn (Gravity, Roma).

Cleaning Women on yli kaksikymmentä vuotta toiminut kolmikko, joka on tullut musiikin ohella tunnetuksi omintakeisista ja itsetehdyistä soittimistaan, sadoista näyttävistä keikoista koti- ja ulkomailla sekä mykkäelokuvasäestyksistään, joita on nähty myös kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Alice Rohrwacherin ja Cleaning Womenin yhteistyö alkoi vuonna 2014 Sodankylän elokuvajuhlilla, jossa Rohrwacher oli tekijävieraana. Cleaning Women esiintyi festivaalin iltaklubilla ja keikan jälkeen Rohrwacher otti yhtyeeseen yhteyttä ja pyysi heitä tekemään musiikkia vuonna 2015 julkaistuun De Djess -lyhytelokuvaan. Yhteistyö jatkui viime vuonna Le Pupillen myötä.

Le Pupille on nähtävissä erikoisnäytöksessä valkokankaalla Helsingin Kino Reginassa osana Alice Rohrwacher -retrospektiiviä perjantaina 27.1. Elokuva on nähtävillä myös Disney Plus -suoratoistopalvelussa. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa