Suomen ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri avataan perjantaina Helsingin Itäkeskuksessa

Uusi Finnkino Itis avaa ovensa perjantaina 30.11.

30.11.2018 07:30

Uudessa tuhatpaikkaisessa elokuvateatterikokonaisuudessa on tiedotteen mukaan Suomen suurin valkokangas ja ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri, kaksi erikoissalia ja kuusi klassista salia.

Yhdeksänsalinen elokuvateatteri kasvattaa merkittävästi koko pääkaupunkiseudun elokuvanäytösmääriä ja tarjoaa elokuvateatterikokemuksia moneen eri makuun, tiedotteessa luvataan.

Uudenlaisen elokuvateatterikokemuksen lisäksi kävijöitä houkuttelevat on laajennetun todellisuuden palvelut, anniskelua ja ruoka-annoksia saleihin tarjoava ravintola sekä Suomen pisin irtokarkkiseinä.

Kahdessa LUXE-erikoissalissa on normaalia muhkeammat kallistuvat nojatuolit ja sivupöydät.

IMAX-teatterisalin oleellisin ero verrattuna muihin elokuvasaleihin on suurempi valkokangas. Se on muotoiltu kaarevaksi, mikä tekee kuvasta todentuntuisen riippumatta siitä, missä katsoja istuu.


”Uusimmalla IMAX laser-tekniikallamme IMAX-elämys on entistä vaikuttavampi, kuva on kirkkain mahdollinen jättimäisellä valkokankaalla, ja sykähdyttävä äänimaailma tarjoaa katsojalle kokonaisvaltaisen elokuvakokemuksen”, sanoo IMAX-yhtiön edustaja Giovanni Dolci.

Päivittäinen näytösmäärä Finnkino Itiksessä tulee olemaan Finnkinon mukaan noin 45 eri näytöstä päivässä eli yli 300 näytöstä viikossa ja noin 16 000 näytöstä vuodessa. Tämä lisää tiedotteen mukaan Helsingin kokonaisnäytöstarjontaa noin neljänneksellä.

Itiksen elokuvateatterissa tullaan esittämään yli 200 eri elokuvaa vuodessa. Lisäksi tulevat vielä yksittäiset event cinema -näytökset, joiden luvataan tarjoavan kaikenlaista Bollywoodista balettiin ja e-sportsista konserttiesityksiin.


IMAX-teatterissa nähdään loppuvuonna ja vuodenvaihteessa ainakin elokuva: Aquaman, Mortal Engines, Ihmeotukset: Grindewaldin rikokset, Maija Poppasen paluu, Spider-Man: kohti Hämähäkkiversumia ja Bumblebee.

Avajaisten kunniaksi teatteriin tuodaan yksittäisnäytöksiä aikaisemmista IMAX-elokuvista, kuten Christopher Nolanin Interstellar ja Dunkirk ja Marvel-hitti Avengers: Infinity War.

Lisää luettavaa