Suomen suurin urheiluskandaali kääntyy tv-sarjaksi – Pääosassa Mikko Leppilampi

Urheiluseikkailu 2001.

11.5.2022 14:04

Ruudun uusi alkuperäissarja Lahti 2001 kertoo ikimuistoisesta doping-skandaalista kaunistelematta ja kiertelemättä. Kuusiosaisen draamasarjan ohjaavat Lauri Nurkse ja Riku Suokas. Pääosassa nähdään Mikko Leppilampi.

Kuuden suomalaisen huippuhiihtäjän doping-käry Lahden MM-kisoissa vuonna 2001 on Suomen urheiluhistorian suurin skandaali.

Lahti 2001 -sarjassa pureudutaan kipeään menneisyyteen draaman keinoin – mitä tapahtui ja miksi?

Tiedotteen mukaan sarja on inhimillinen tarina intohimosta, häpeästä, äärimmäisestä paineesta ja niistä valinnan hetkistä, jotka voivat määrittää koko elämän. Sarja ei tuomitse vaan pyrkii ymmärtämään ihmisiä tekojen takana.

Mikko Leppilampi esittää fiktiivistä urheilutoimittajaa. Lahdessa asuvalla hahmolla on taustallaan epäonnistunut hiihtoura ja sen johdosta hän alkaa tutkia mielenkiinnolla Lahden tapahtumia.

Sarjassa nähdään myös lukuisia oikeisiin henkilöihin perustuvia hahmoja.

Sarjan juoni kulkee useassa aikatasossa, mutta päähuomio on vuoden 2001 tapahtumissa Lahden MM-kisojen ympärillä.

Sarjan toinen ohjaaja Lauri Nurkse on ohjannut myös Ruudun Koskinen-rikossarjan sekä muun muassa elokuvat Veijarit ja Tappajan näköinen mies:

”Ohjaajana rakastan tarinoita ihmisistä ja heidän vaikeista valinnoistaan. Tarve saada hyväksyntää muilta ja kokea yhteenkuuluvuutta voi ajaa ihmisen tekemään kyseenalaisia ratkaisuja, joilla on kauaskantoiset seuraukset. Lahti 2001 -sarjassa pääsemme tutustumaan hahmoihin elämänsä huipulla ja syvyyksissä. Haluan viedä katsojat ikonisten tapahtumien lähelle pohtimaan ja kokemaan riemua, hämmennystä, häpeää ja hyväksyntää sekä lopulta ymmärrystä. Yhteenkuuluvuuden tarve on meille primitiivinen, lauman ulkopuolelle sulkeminen on tuomioista pelätyin”, Nurkse kertoo tiedotteessa.

Käsikirjoittajina toimivat Riku Suokas ja Heikki Syrjä. Lahti 2001 -sarja nähdään Ruudussa vuonna 2023.

Lisää luettavaa