Suomessa tehdään toimintakomedia ison maailman malliin – Esikuvana 1980-luvun klassikot

Christopher Lambert elokuvassa Highlander (1986).

Projektin vetonaulana Highlander-elokuvan tähti.

Vuokatin Kajawoodissa ja Jyväskylässä aletaan kuvata toimintakomediaa nimeltä The Creeps.

Kansainvälisen, englanninkielisen genre-elokuvan näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Hollywood-veteraani Christopher Lambert (Highlander, Greystoke, Mortal Kombat, Hail, Caesar!, Blacklist ja NCIS Los Angeles) ja Chris Cavalier (Hidden Figures).

Suomalaista väriä edustaa muun muassa Iiro Panula (Teit meistä kauniin, Sorjonen, Veljeni vartija). Elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Marko Mäkilaakso (Sorjonen, War of the Dead, It Came from the Desert).

Elokuvan tuottavat Black Lion Pictures ja Frozen Flame Pictures. Tuottajina toimivat muun muassa Rendel-elokuvien tuottajina toimineet Miika J. Norvanto ja Timo Puustinen. 

Tarinassa kaksi amerikkalaista nuorukaista valmistautuvat juhlimaan Vuokatin laskettelukeskuksessa järjestettävässä Monsterfest-tapahtumassa, mutta juhlat saavat yllättävän käänteen, kun pienet ja tappavat Creepsit valtaavat paikan. Elokuva on saanut inspiraationsa 1980-90-luvun klassikkoelokuvista, kuten Gremlins, Critters, Highlander ja American Pie.

Tekijöiden mukaan The Creeps tuo oman nordic-otteensa kyseiseen genreen. Elokuvan hahmojen suunnittelusta vastaa Disney-veteraani Barry Atkinson (The Lion King, Heavy Metal, Pocahontas).

Christopher Lambert näyttelee tiedotteen mukaan elokuvassa yhden tärkeimmistä rooleista. Elokuva on alustavan tiedon mukaan tulossa teattereihin Suomessa joulukuussa 2021. Sille kaavaillaan myös laajaa kansainvälistä levitystä.

”Olemme erittäin iloisia ja innostuneita siitä, että pääsemme tekemään The Creepsiä Mäkilaakson kanssa. Olemme pitkään suunnitelleet yhteistä elokuvaa, ja nyt vihdoin päästään töihin. Toki myös Christopher Lambertin mukanaolo elokuvassa on monella tavalla unelmien täyttymys. Tämä on mahtava lähtölaukaus Kajawoodille ja tuleville kansainvälisille tuotannoille”, tuottaja Miika J. Norvanto kertoo.

”Päästään vihdoin tekemään tätä rakastamaani genreä, jota olen jäänyt kaipaamaan lapsuudestani. 80-90-lukujen nostalgiaa, toimintaa, komediaa ja viattomuutta. Puhdasta anteeksipyytelemätöntä viihdettä”, tuottaja Timo Puustinen kertoo.

The Creeps tulee olemaan erittäin viihdyttävä suurelle yleisölle tehty popcorn-elokuva ja on mielettömän upeaa, että Christopher, Chris ja muut näyttelijät ovat mukana tässä hauskassa seikkailussa”, ohjaaja-käsikirjoittaja Marko Mäkilaakso kertoo.

Alla elokuvan teaser-juliste.