Suosikkipahis oli muutakin kuin Rautahammas – Richard Kielin parhaat ei-Bondit Top 5

12.9.2014 13:12

Keskiviikkona kuollut näyttelijä Richard Kiel tunnettiin kahden James Bond -seikkailun Rautahampaana, mutta hän on tehnyt paljon muutakin. Kielillä oli kymmeniä elokuva- ja televisiorooleja, jotka olivat yleensä pieniä sivuosia, mutta joukossa on Bondien lisäksi todellisia helmiä, joissa Kiel pääsi hyvään seuraan. Seuraavassa nimeämme viisi Richard Kielin parasta ei-Bond-roolia.

Teksti: Jussi Huhtala

5. Happy Gilmore (1996)

Adam Sandlerin hauskimpiin – mikä ei sinänsä paljoa kerro – kuuluvassa komediassa Kiel esittää nimihahmon entistä pomoa, ja hän on päässyt mukaan pariin hauskaan kohtaukseen. Katso klippi tästä.

4. Navaronen haukat (1978)

Navaronen tykkien jatko-osa ei ole alkuperäisen veroinen mutta kaikin puolin viihdyttävää sotatoimintaa, jossa on pätevä näyttelijäkaarti: Kielin lisäksi elokuvassa näyttelevät Harrison Ford, Robert Shaw, Franco Nero sekä 007 rakastettuni -elokuvan neuvostoagenttia esittänyt Barbara Bach (kuvassa).

3. Hopeanuoli (1976)

Gene Wilder ja Richard Pryor olivat 1970-luvun tähtikoomikoita, ja heidän yhteinen elokuvansa Hopeanuoli on mainio komediaseikkailu, joka sijoittuu liikkuvaan junaan. Kielin roolihahmo muistuttaa Bond-elokuvien pahista. Hänen esittämänsä Reace on palkkatappaja, jolla on kiiltävät tekohampaat.

2. Kalpea ratsastaja (1985)

Clint Eastwood esittää ohjaamassaan westernissä nimetöntä saarnaajaa, joka auttaa kaivosyhtiötä pelastamaan alueensa juonittelevan liikemiehen ja ilkeän sheriffin kynsistä. Kiel pääsee esittämään voimiaan halkaisemalla ison kivenlohkareen yhdellä moukariniskulla.

1. Luunmurskaajat (1974)

Burt Reynolds nähdään yhdessä parhaista rooleistaan komediassa, jossa vankilaan joutunut amerikkalaisen jalkapallon pelaaja kokoaa joukkueen ja järjestää vartijoiden kanssa haasteottelun. Yhtä vankien joukkueen pelaajaa esittää Kiel, jonka roolihahmo on entinen painonnostaja nimeltä Samson.

Lisää luettavaa