Suosikkisarjan näyttelijä saattaa kuulla hahmonsa kohtalosta vain päivää aikaisemmin

Nykyisissä tv-sarjoissa meno on näyttelijöiden kannalta melko kolkko. Episodi tapasi Lontoossa hahmonsa kohtalosta kertoneen The Walking Dead -näyttelijän. Vaikka kyseessä on jo jokin aikaa sitten tapahtunut juonikäänne, lienee paikallaan varoittaa juonipaljastuksesta niitä, jotka ovat vasta tutustuneet sarjaan.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna vietetyn London Film and Comic Conin paneelikeskustelussa amerikkalaisnäyttelijä Laurie Holden, 46, vastaili innokkaiden fanien kysymyksiin menestyssarja The Walking Deadin teosta. Suosikkihahmo Andreaa kolme kautta esittänyt Holden myöntää, että lähtö sarjasta tuli hänelle yllätyksenä.

– Sain tietää lähdöstäni kymmeneltä illlalla ja aamulla alkoivatkin jo kuvaukset, Holden muistelee. Hän kuitenkin toteaa, että tv-tuotantojen muutosten takia tilanne ei ole mitenkään tavaton.

The Walking Dead ja Game of Thrones ovat muuttaneet televisiosarjojen tekotapaa niin, että kuka tahansa merkittävä hahmo saattaa kuolla koska tahansa, Holden pohtii. – Ei kovinkaan kiva juttu näyttelijälle, mutta niin se vain on.

Holdenin mukaan näyttelijöiden työsopimukset on laadittu niin, että hahmojen äkillinen poistuminen on mahdollistettu.

– Me näyttelijät allekirjoitimme kahdeksan vuoden sopimuksen, jonka tuotantoyhtiö voi purkaa koska tahansa. Näyttelijät eivät kuitenkaan voi lähteä ennen aikojaan.

Kysyttäessä kokeeko Holden, että hänen hahmonsa tarina jäi sarjassa kesken, näyttelijätär myöntää, että olisi halunnut hahmolleen lisää aikaa Rickin (Andrew Lincoln) kanssa.

– Olisin halunnut, että Andrean ja Rickin tarina olisi jatkunut sarjakuvan suuntaisesti ja heidän suhteensa olisi kehittynyt, ja tietenkin näyttelijänä olisin halunnut lisäaikaa hahmolleni. Mutta toisaalta Andrean tarina tuli tavallaan tiensä päähän. Hän kasvoi paljon kolmen kauden aikana eikä hänen poistumisensa tuntunut tarinan kannalta epäreilulta.

Holden jatkaa, että sarjassa nähty loppukohtaus oli alun perin paljon raaempi ja rajumpi – jopa The Walking Deadin mittapuulla. Holden ei kuitenkaan suostu avautumaan hyllytetyn kohtauksen sisällöstä sen julmuuden takia. Hän antaa hyväksyntänsä tilalle kirjoitetulle toiselle versiolle, joka päätyi sarjaankin.

– Siinä näyttelijäkaarti seisoi Andrean rinnalla kyynelehtien. Se oli mielestäni paljon parempi ratkaisu, sillä Andrea sai sanoa hyvästinsä kunnolla. Siinä oli ripaus arvokkuutta.

 

Aiheeseen liittyvät jutut