Suosikkisarjan spin-off on roisia meininkiä – Supersankarisatiirin faneille helpotusta vierotusoireisiin

Täältä tulee nuorempi sukupolvi!

28.11.2023 13:00

Prime Videon suosikkisarja The Boysin kolmannen tuotantokauden päättymisestä on kulunut jo reilu vuosi. Nyt brutaalin supersankarisatiirin vieroitusoireista kärsivien tuskaa kuitenkin avitetaan mukavasti uutuussarja Gen V:n muodossa.

Syyskuussa käynnistynyt spin-off esittelee katsojille aivan uuden supervoimaisten joukon. Parrasvalot kohdistuvat Godolkinin yliopiston oppilaisiin, jotka pääsevät erikoistumaan voimiensa kanssa joko viihdealalle tai rikollisuuden pysäyttämiseen.

Marie Moreau (Jaz Sinclair, Sabrina: Pimeällä puolella) tahtoo unohtaa traagisen menneisyytensä ja todistaa kuuluvansa hyvien sankareiden joukkoon. Hän joutuu kuitenkin heti uusien opintojensa käynnistyessä keskelle vaarallista tapahtumasarjaa, joka ajaa hänet tuoreiden tuttavuuksiensa kanssa tutkimaan laitoksen henkilökunnan sekä Vought-yhtiön salamyhkäisiä operaatioita.

Sinclair istuu toimivasti varautuneen, mutta määrätietoisen Marien saappaisiin. Hahmon kyky valjastaa veri aseekseen on synkeän kiehtova ja omaperäinen idea, joka sopii tarinauniversumiinsa kuin nakutettu. On myös hauska nähdä näyttelijä jakamassa jälleen ruutuaikaa entisen Netflix-kollegansa Chance Perdomon (Sabrina: Pimeällä puolella) kanssa.

Toinen mielenkiintoinen hahmo on Marien huonekaveri Emma (Lizze Broadway), joka tarjoaa kroppansa kokoa muuttavien voimiensa avulla niin ikään terävää kommentaaria sekä Marvel-sankari Ant-Manista että syömishäiriöistä.

Sarjan luoja Eric Kripke jatkaa jälleen myös Supernatural-alumnien eli aiemman hittisarjansa tähtien roolittamista The Boysin maailmaan. Tällä kertaa mukaan saapuu Alexander Calvert. Hänen uusi supervoimainen hahmonsa Rufus ei kuitenkaan ole läheskään yhtä pidettävä ja enkelimäinen tyyppi kuin mihin hänen faninsa ovat tottuneet.

Alkuperäissarjan lailla myös Gen V tarjoilee katsojilleen aikamoista veribuffettia ja mielestä valitettavan vaikeasti pyyhittäviä penishetkiä. Sarja yrittää toistuvasti ylittää itseään shokkikohtauksilla, mikä on toki brändin iso tunnuselementti, mutta samalla ne myös muuttuvat nopeasti melko turruttaviksi. Tätä raaempaa puolta onnistutaan kuitenkin tasapainottelemaan toimivasti perinteisten draama-ainesten kanssa.

Vaikka Gen V kertoo selkeästi omaa tarinaansa oman hahmokattauksensa kautta, se muistuttelee tasaisesti olevansa osa The Boysin aiemmin raamittamaa kokonaisuutta. Yhtenäiseltä tuntuvaa ronskia maailmaa rakennetaan tehokkaasti ripottelemalla tuttuja emosarjan kasvoja lähes joka jaksoon; erilaisia videoklippejä ja lavasteiden koristelua hyödynnetään tässä orgaanisen tuntuisesti.

Sarjan kerronta sijoittuu myös sopivasti juurikin tähän kolmannen ja neljännen The Boys -kauden väliseen ajanjaksoon, jota me katsojatkin parhaillaan elämme. Gen V:n käänteet tulevat tavalla tai toisella vielä johtamaan Butcherin ja kumppanien seuraaviin koitoksiin, joten se on hyvin oleellista katsottavaa franchisen faneille. Ja muutenkin, jos The Boys kutkuttelee omia tv-mieltymyksiä, Gen V uppoaa varmasti katseluun aivan pätevästi.

Ira Hurskainen

Tähdet ★★★

Lisää luettavaa