Superkalliin Mahtisormukset-sarjan tekijöiden ajatukset sarjan tulevaisuudesta voivat yllättää

Hämärää, hataraa vai mitä?

30.9.2022 16:33

Amazon-yhtiön suursatsaus, Tolkien-versiointi Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset (The Lord of the Rings: The Rings of Power) on kerännyt ristiriitaista vastaanottoa. Katsojat eivät ole löytäneet sitä yhtä hyvin kuin HBO:n Game of Thrones -jatkumoon kuuluvaa House of Dragonia. Toisaalta mm. Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -elokuvien tähdet ovat tukeneet uutta Tolkien-versiointia julkisesti.

Pelkästään jo ensimmäisen tuotantokautensa takia yli 400 milj. dollaria Amazonille kustantanut Mahtisormukset tulee joka tapauksessa kuitenkin jatkumaan. Sen toinen showrunner JD Payne vahvisti hiljattain, että kakkoskauden kuvaukset alkavat muutaman viikon sisällä.

Pöydällä on ollut, että Mahtisormuksia kuvattaisiin jopa viisi tuotantokautta. Mihin tekijät sitten aikovat eeppistä fantasiasarjaansa kuljettaa – onko heillä tiukka linja, joka pitäisi budjetin kurissa? Vastaus voi kuulostaa yllättävän epätarkalta.

– Joskus, kun suunnittelet matkaa halki maan, ja sanot aloittavasi Los Angelesista ja meneväsi lopulta New Yorkiin, siinä matkalla saatatkin yrittää käväistä jossain Teksasissa, tai yrität Gracelandiin tai löydät itsesi Memphisistä. On näitä isoja pysähdyspaikkoja, mutta myös tilaa semmoiselle, että: ”Ai, mikäs tuo huoltoasema on? Mikäs tämä pikku ravintola tässä matkalla on? Mistä vaellukselle pääsee?” Ja joku paikallinen kertoo, että heillä on tämmöinenkin juttu, eli meillä on varmasti tilaa tutkia ja laajentaa, ottaa riskejä ja löytää uusia juttuja eri tarinalinjoista, joita aiomme edetä, Payne luonnehtii pulputtavaan sävyyn sarjan jatkosta.

 

Lähteet: Forbes, Collider, MovieWeb

Lisää luettavaa