House of the Dragon kerää katsojia – Mahtisormukset jäämässä hopealle

Lohikäärme vastaan Balrog?

22.9.2022 04:30

House of the Dragon on otettu fantasiagenren ystävien keskuudessa lämpimämmin vastaan kuin Rings of Power (Mahtisormukset). Näin vaikuttaisi ainakin, jos verrataan katsojamääriä.

House of the Dragonin katsojaluvut ovat nousseet keskimäärin noin 29 miljoonaan silmäpariin per jakso. Sarja on löytänyt myös uusia faneja, sillä se aloitti maltillisemmin vain 10 miljoonalla katsojalla ensimmäisessä jaksossa. Ehkäpä syynä vaisuun alkuun oli Game of Thronesista monille jäänyt viimeisen kauden pettymys.

Rings of Power puolestaan aloitti melko vahvasti 25 miljoonalla katsojalla, mutta sarjan ongelmana vaikuttaa FandomWiren mukaan olevan, ettei se houkuttele lisää uusia katsojia. Se voi olla ongelma jatkon kannalta, etenkin kun ottaa huomioon sarjan kalleuden.

Rings of Power on myös joutunut kovemman kritiikin kohteeksi kuin House of the Dragon. Se on saanut kärkkäimmiltä katsojilta nurinaa niin liiallisesta Tolkienin visioista poikkeamisesta kuin liiallisen woke-kulttuurin tuomisesta sarjaan, joka näkyy kriittisten äänten mielestä muun muassa pakotetun inklusiivisessa roolituksessa.

Samantyyppistä roolituksiin liittyvää kritiikkiä sai jonkin verran myös House of the Dragon. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että kriittiset äänet ovat vähintään vaimentuneet sarjan edetessä.

House of the Dragon vaikuttanee useimpien mielestä samalta universumilta kuin Game of Thrones. Rings of Power puolestaan on saanut kritiikkiä siitä, ettei se vaikuttaisi tarpeeksi Tolkienin luomalta universumilta.

FandomWiren mukaan fanit myös samaistuvat paremmin House of the Dragonin hahmoihin kuin Rings of Powerin hahmoihin. Alla sekä House of the Dragonin että Rings of Powerin traileri.

Lue myös: House of the Dragonin kaksi päänäyttelijää vaihtoon – näin samannäköisiltä uudet tähdet näyttävät sarjassa – Episodi.fi


Lähde: FandomWire

Lisää luettavaa