Vuosi Supernaturalin päättymisen jälkeen – missä tähdet ovatkaan nyt?

Supernatural on ennen kaikkea kertomus perheestä ja sen onkin onnistunut luoda todellinen perheyhteisö myös tekijätiimilleen.

Perjantaina 19. marraskuuta tuli kuluneeksi tasan vuoden päivät siitä, kun Winchesterin yliluonnollisuuksia metsästävien veljesten Samin ja Deanin tarina tuli tunteikkaaseen päätökseensä. Supernatural kasvoi vuosien varrella populaarikulttuuriseksi ilmiöksi, joka piti katsojiaan otteessaan ennätykselliset 15 vuotta – runsaasti pidempään kuin mikään muu tähänastisen televisiohistorian kauhusarja. Tämän vuoksi Winchesterien tarinan tarkastelu on merkityksellistä vielä sen päättymisen jälkeenkin.

Vaikka tämä merkkipäivä olikin vahvasti kaihon värittämä tarinan parissa kasvaneille katsojille, on kuitenkin ollut myös sydäntä lämmittävää nähdä kuinka pitkälle sarjan tähdet ovat lopputekstien rullattua päätyneet kukin omilla tahoillaan.

Supernaturalin pääkaksikko Jared Padalecki (Sam) ja Jensen Ackles (Dean) ovat pysytelleet fiktiivisen televisiosisällön puolella, kun taas Misha Collins (Castiel) on jatkanut uraansa muun muassa kirjallisuuden ja tositelevision saralla. Alexander Calvert (Jack) on viettänyt hiljaisempaa eloa kannustaen kuitenkin entisiä kollegoitaan heidän uusissa projekteissaan. Rob Benedict (Chuck) on pysynyt kiireisenä pienten sivuroolien, oman podcastin sekä uuden musiikin tiimoilta.

Jared Padalecki tähdittää toisen tuotantokautensa hetki sitten käynnistänyttä Walker-lännensarjaa. Hän toimii myös sarjan vastaavana tuottajana. Supernaturalin kuvausten päätyttyä Vancouverissa Kanadassa syyskuussa 2020 texasilainen Padalecki tahtoi viettää enemmän aikaa perheensä – vaimo sekä kolme nuorta lasta – luona Austinissa. Walker sopi siis tämän tavoitteen toteuttamiseen paremmin kuin hyvin.

Myös hänen vaimonsa Genevieve Padalecki, joka näytteli Supernaturalissa Ruby-demonia, on mukana tässä uudessa produktiossa. Suomalaiset katsojat löytävät kyseisen Walker, Texas Ranger -reboot-sarjan pariin Elisa Viihde Viaplayn kautta.

Padalecki on lisäksi ollut kiireinen uuden hyvinvointiyrityksensä, Mantra Labsin, kanssa. Hän perusti yrityksen yhdessä ystävänsä Paul Janowitzin kanssa vuonna 2020. Mantra Labs tarjoaa valikoiman erilaisia luonnonmukaisia ja tieteeseen pohjaavia lisäravinteita tasapainottamaan ja boostaamaan kiireistä elämää.

 

Jensen Ackles suuntasi Supernaturalin jälkeen supersankareiden maailmaan. Eric Kripke, Supernaturalin luoja, kiinnitti hänet oitis aikataulujen sallittua mukaan uusimman hittisarjansa The Boysin kolmannelle tuotantokaudelle. Ackles nähdään Amazon Primen Videon esittämässä verisen roisissa, mustalla huumorilla höystetyssä toimintadraamassa Soldier Boyn roolissa. Toistaiseksi tästä uudesta hahmosta tai tulevasta tuotantokaudesta ei ole nähty vielä lainkaan liikkuvaa kuvaa, mutta ainakin Acklesin superpuku näyttää sosiaalisen median välityksellä erittäin mainiolta.

Emmy-ehdokkuuksiakin haalinut The Boys on ollut yksi Amazonin suosikkisisällöistä jo kahden ensimmäisen tuotantokautensa tiimoilta – siitä on tilattu jo spin-off-sarja myöskin – mutta Acklesin mukanaan tuomien uskollisten Supernatural-fanien voidaan olettaa nostavan sarjan katsojalukuja vielä roimasti lisää ensi kaudella.

Acklesillä oli myös keskeinen rooli Alec Baldwinin uudessa lännenelokuvassa Rust. Elokuvan tuotanto on kuitenkin tällä hetkellä jäissä viime kuussa kuvauksissa tapahtuneen vakavan ampuma-ase-onnettomuuden vuoksi. Baldwinin käsittelemä ase vei hengen elokuvan kuvaajalta Halyna Hutchinsilta ja haavoitti myös ohjaaja Joel Souzaa. Tästä koko viihdealaa puhuttaneesta tragediasta huolimatta Acklesin ei kuitenkaan tarvitse laittaa cowboy-hattuaan vielä täysin naulaan, sillä hänet on pestattu ohjaamaan jakso Padaleckin Walker-sarjaa.

 

Supernaturaliin sen neljännellä kaudella mukaan astunut Misha Collins ja hänen hahmonsa Castiel nousivat nopeasti valtaviksi yleisösuosikeiksi. Collins onkin hyödyntänyt tätä suosiotaan mm. monenlaisen hyväntekeväisyyden toteuttamiseen. Laitettuaan enkelin trenssitakkinsa naulaan hän on jatkanut työskentelyä vuonna 2010 perustamansa Random Acts -non-profit-yrityksen kanssa. Sen kautta SPN Family, kuten Supernaturalin fanikuntaa internetissä usein nimitetään, auttaa päivittäin lukuisia ihmisiä monilla eri tavoin ympäri maailmaa. Yhdistyksen johtoportaaseen kuuluu Collinsin lisäksi myös näyttelijätär Rachel Miner, joka näytteli Supernaturalissa Meg-nimistä demonia useammalla tuotantokaudella.

Hyväntekeväisyyden lisäksi Collins on viimeisen vuoden aikana kunnostautunut myös runoilijana ja podcast-äänenä. Kuten kerroimme aiemmin, hänen esikoisrunoteoksensa Some Things I Still Can’t Tell You nousi vain reilussa viikossa New York Timesin bestseller-listalle lokakuussa. Collins on kirjoittanut ja julkaissut runoja jo vuosien ajan, mutta vasta Supernatural-kiireiden hellitettyä hän päätyi kasaamaan niistä kokonaisen kirjan.  Lisäksi häntä voi kuunnella myös Bridgewater-podastissä, joka on fiktiivinen trillerimysteeri.

Eikä tässä vielä kaikki. Collinsin voi bongata pian myös 13-osaisesta realitysarjasta Roadfood: Discovering America One Dish at a Time. Sarjassa tutustutaan Amerikan eri alueisiin, kulttuureihin ja ihmisiin paikallisruokien kautta. Collins nähdään sarjan juontajana ja sen innoittajana toimivat kriitikkopari Jane ja Michael Sternin ruokamatkat 1970-luvulta.

Ensimmäisen Roadfood-trailerin julkistuksen yhteydessä Eric Kripke myös paljasti, että Sternien samanniminen kirjasarja toimi yhtenä hänen pääinspiraationaan Supernaturalin roadtrip-tunnelmaa luodessa. ”Ympyrä sulkeutuu todellisesti, ystäväni!” hän twiittasi Collinsille. Amerikassa sarjaa esittää ja tuottaa PBS-kanava, Suomen mahdollinen julkaisu ei ole vielä tiedossa.

 

Alexander Calvert hyppäsi mukaan Supernaturaliin vasta 12. kauden viimeisessä jaksossa. Nefilim Jackistä muodostui kuitenkin lopulta hyvin oleellinen osa sarjan viimeisten kausien tarinaa ja yleisö otti hänet positiivisin mielin mukaan näyttelijäkaartiin. Hänen ansiostaan sarjaan pystyttiin esittelemään aivan uudenlaisia hahmodynamiikkoja, mikä toi tarinaan jälleen todellista tuoreuden tuntua. Supernaturalin päätyttyä kanadalainen Calvert ei ole tähän mennessä allekirjoittanut uusia projektisopimuksia, mutta hän on kuitenkin vieraillut Rob Benedictin ja Richard Speight Jr:n yhteisessä Kings of Con -podastissä.

 

Rob Benedict esitti Chuck Shurley -nimistä hahmoa, joka onnistui generoimaan paljon keskustelua tuotantokausien kuluessa ja juonikuvioiden tiivistyessä. Hänkin on ehtinyt vuodessa työskennellä useampien erilaisten projektien parissa. Kuten mainittua, hän ja Speight, joka on myös näytellyt Supernaturalissa (Gabriel) sekä ohjannut useita jaksoja, vetävät yhdessä Kings of Con -podcastiä. Lisäksi he työskentelivät yhdessä myös Netflixin esittämän Luciferin viimeisen tuotantokauden parissa: Benedict näyttelijänä ja Speight ohjaajana.

Benedict on myöskin lahjakas muusikko. Hän on toiminut Lauden Swainin nokkamiehenä jo vuodesta 1997. Hänen ensimmäinen soolo-levynsä on tulossa julkaisuun pian myös – ensimmäinen single Elevator on nyt kuunneltavissa. Hänet voi bongata lisäksi Olivia Munnin ja Justin Theroux’n kanssa tänä vuonna ilmestyneestä Violet-draamaelokuvasta. Yksityiselämässä Benedict on viihtynyt jo useamman vuoden Supernatural-kollegansa Ruth Connellin (Rowena) kanssa.

 

Vuodessa on siis ehtinyt tapahtua monenlaista kaikkien näiden keskeisten Supernatural-näyttelijöiden elämässä. He kaikki ovat kulkeneet eteenpäin omia teitään, toteuttaneet lisää unelmiaan ja valloittaneet täysin uusia uramarkkinoita. Ihanaa on kuitenkin huomata, kuinka tiiviin yhteisön Supernatural onkaan onnistunut 15-vuotisen taipaleensa aikana luomaan tekijöilleen.

Näyttelijät eivät ole olleet vain työtovereita keskenään, vaan heistä on muodostunut todellisia sydänystäviä ja perheenjäseniä. He tukevat toinen toistaan myös uusien projektien tiimellyksessä ja hyödyntävät toistensa osaamista monilla saroilla. Tämä heijastelee mainiosti yhtä sarjan kuuluisimmista ja merkityksellisimmistä lainauksista: ”Family don’t end with blood.” Perhe on Supernaturalin keskeisin teema aivan sen alkumetreiltä lähtien aina viimeiseen jaksoon saakka, minkä vuoksi tämän sarjan ympärille muodostuneen laajan perhe-yhteisön kehittymistä on yksinkertaisesti mahtavaa seurata – nyt ja tulevaisuudessa.

Mikäli kauhuaelementtejä, draamakerrontaa ja roadmovie-tunnelmaa yhdistelevä Supernatural ei jostain syystä vielä ole tuttu sarjatapaus, sen kaikki 15 tuotantokautta löytyvät Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta. Alla sarjan viimeinen, tarinan tiivistävä traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut