”Supersankarileffojen Titanic”, ”Sanaton”, ”Mykistynyt”, ”Yksinkertaisesti mahtava” – Episodin toimittajat katsoivat ensimmäisten joukossa Avengers: Endgamen

Avengers: Endgame otettiin vastaan positiivisesti tai suorastaan haltioituneesti.

Kevään odotetuin tapaus Avengers: Endgame tulee keskiviikkona teattereihin. Marvel-seikkailu esitettiin tiistaina suomalaislehdistölle. Episodin toimittajien ensireaktioissa oli vaihtelevia tunteita. Jollekin elokuva oli suorastaan täydellinen, jollekin taas vain ihan ookoo. Seuraavassa toimittajiemme kommentit Endgame-näytöksen jälkeen.

Jouni Vikman:
”Pessimistin ennakkopelot osoittautuivat vääriksi, ja Avengers: Endgame on saagansa arvoinen päätösluku. Jotkut odotukset toteutuvat, mutta matkalla on myös yllätyksiä. Mitään lähempää tarkastelua juoni ei kestä, mutta Russon veljekset pitävät koko ajan yllä tunnelmaa, joka saa katsomaan päähenkilöiden valintoja läpi sormien. Tunnehanoja yritetään ehkä tiristää aavistuksen liikaa, mutta muutamat pysäyttävät kuvat varsinkin loppupuolella kieltämättä säväyttävät.”

Jussi Huhtala:
”Pelkäsin etukäteen istumalihaksieni puolesta, sillä olen sitä mieltä, että yli kaksituntiset supersankarielokuvat pitäisi kieltää. Avengers: Endgame kestää kolme tuntia ja minuutin päälle, mutta eeppisyys oli kuitenkin onneksi muutakin kuin pitkiä minuutteja. Leffahan on suorastaan supersankarileffojen Titanic – siis hyvällä tavalla. Silti tuntui, että lopetuksia ei olisi tarvinnut olla yhtä paljon kuin Kuninkaan paluussa. Myös henkilöhahmoja ja juonikuvioita oli aivan liikaa, mutta pakko tunnustaa, että en pahemmin pitkästynyt. En kuitenkaan itkenyt ilosta, kuten nimeltä mainitsematon vierustoverini.”

Niko Ikonen:
”Sanaton. Mykistynyt. Endgame on juuri sitä, mitä parhaat supersankarielokuvat ovat. Niissä käsitellään vahvoja tunteita, ja ne ovat täynnä jännittäviä hetkiä, toimintaa, draamaa, tragediaa ja iloa. Endgame on tätä potenssiin 3 000. Ei elokuvasta oikeastaan edes purnattavaa löydy. Se on komea, koskettava, hauska ja yksinkertaisesti sanottuna mahtava. Yllätyksiäkin mahtuu mukaan koko joukko, joten toivottavasti et spoilaannu etukäteen. Pakkonähtävää kaikille nörteille. Jyrisevän mahtipontinen päätös Infinity-trilogialle. Spider-Man: Far From Homen jälkeen alkavat uudet tuulet puhaltamaan. Niitä odotellessa on hyvä muistella menneitä.”

Hannu Liekso:
”Marvel laittaa pakettiin 24 elokuvan tarinoiden ryppään yhdessä kolmen tunnin pläjäyksessä. Näyttelijät ja heidän tekemät hahmonsa ovat tuttuja, ja heidän työtään on mukava seurata. Mutta hahmoja ja tarinansäikeitä juoksutetaan sellaiset määrät, ettei juoni tahdo millään pysyä kasassa, vaan on sekavaa juoksentelua sinne tänne. Mukaan mahtuu puuduttavan tylsiä jaksoja sekä täydellisen ennalta-arvattava kaavanmukainen ja pakollinen lopputaistelu saavat haukotuksen suulle. Avengersin päätös menee kategoriaan ’ihan ookoo’.”

Avengers: Endgamen arvio julkaistaan keskiviikkona.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut