Susan Sarandonin mielestä Harvey Weinstein -ilmiö elää yhä Hollywoodissa: ”Puhdistus on jäänyt kesken”

Sarandon ja Mira Sorvino antoivat palaa paneelikeskustelussa.

21.3.2024 16:00

Näyttelijä Susan Sarandonin mukaan elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin passittaminen vankilaan ei puhdistanut Hollywoodia seksismistä ja epätasa-arvosta.

”Ihmiset eivät puhu tarpeeksi niistä tyypeistä, jotka mahdollistivat Weinsteinin kaltaisten henkilöiden toiminnan. He ovat yhä täällä ja yhtä lailla syyllisiä. #MeToo paljasti osan, mutta puhdistusta ei tehty loppuun asti”.

”Nuorelle tytölle voi olla hämmentävää, että hänen arvonsa mitataan sillä, kuinka seksikäs hän on. Tämä on ollut pelin henki 1970-luvulta asti, kun oma urani alkoi ja on sitä yhä”, Sarandon kertoi 90’s Con -nimisessä tapahtumassa.

Sarandonin kommentti oli vastaus Mira Sorvinolle, joka kertoi keskustelupaneelissa Weinsteinin tuhonneen hänen uransa 1990-luvun puolivälissä.

Sorvino antoi nk. pakit Weinsteinin seksiehdotuksille vuonna 1995, jonka jälkeen roolitarjoukset katkesivat kuin seinään. Siitäkin huolimatta, että Sorvino voitti Oscarin samana vuonna ilmestyneestä elokuvasta Rakkauden jumalatar.

Miramax-yhtiön perustanut Weinstein tuomittiin vuosina 2022 ja 2023 vuosikymmeniksi vankilaan raiskauksista ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa