Susan Sarandon pyytää anteeksi puheitaan mielenosoituksessa – agenttitoimisto antoi potkut

Julkkikset ja politiikka sopivat harvoin yhteen, niin kauaskantoisia seuraamuksia sanoilla saattaa olla.

2.12.2023 12:38

Susan Sarandon on tuttu näky mielenosoituksissa. Hän oli aktiivinen tekijä Hollywoodin näyttelijöiden ja käsikirjoittajien lakkopaikoilla ja nyt hänet on nähty Palestiinan tukimielenosoituksissa.

Sarandon piti 17. marraskuuta niin ristiriitaisen vastaanoton saaneen puheen, että agenttitoimisto joutui erottamaan hänet.

Nyt Oscar-voittaja on pyytänyt puheitaan anteeksi:

– Olin hiljattain mielenosoituksessa, jossa oli monenkirjava joukko aktivisteja, jotka halusivat tulitaukoa Gazan humanitaarisen kriisin takia. En ollut suunnitellut puhuvani tilaisuudessa, mutta minut kutsuttiin lavalle sanomaan pari sanaa, Sarandon kertoo Instagramissa.

– Olen huolestunut viharikosten kasvusta Yhdysvalloissa, ja sanoin, että Amerikan juutalaiset ovat päätyneet antisemiittisen vihan kohteeksi ja ”saavat nyt maistaa sitä, miltä tuntuu olla muslimi tässä maassa”. Tämä oli virhe ja täysin ajattelematon lause, koska se vihjaa, että juutalaiset eivät olisi olleet aiemmin vihan kohteena. Se ei ole tietenkään totta. Tiedämme, että he ovat kärsineet vuosikymmenten ajan sortoa ja jopa kansanmurhan Euroopassa. Olen todella pahoillani, että päädyin vähättelemään tätä faktaa ja loukkasin samalla ihmisiä. Yritin vain ilmaista solidaarisuuteni kamppailua kaikkea kiihkoilua vastaan, ja olen todella pahoillani, etten onnistunut siinä.

Lue alta Sarandonin viesti.

Lisää luettavaa