Sylvester Stallone katkerana – Ei omista Rocky-franchisea: ”Ei ole prosenttiakaan jättää lapsille!”

Tiikerin silmä vuotaa verta.

IndieWire uutisoi, että lihaskimppu Sylvester Stallone ei ole tyytyväinen kuinka tuotantoyhtiö on hoitanut koko Rocky-franchisen rahoitusmallin. Rocky II -elokuvan jälkeen Stallone oli halunnut neuvotella itselleen prosenttiosuuden kaikista tulevista Rocky-tuotannoista, koska on luonut hahmon ja sen maailman.

Stallone ei kuitenkaan tänä päivänäkään omista Rocky-sarjaa. Toki Stallone sai elokuvista bonusta aina kun elokuva menestyi, mutta hän halusi saada prosenttiosuuden kaikesta rahasta jota Rocky Balboan hahmo tuottaa – Siinäkin tapauksessa ettei hän esiintyisi tulevissa elokuvissa.

”Minulle sanottiin ettei se tule tapahtumaan”, Stallone kertoo. Tuotantoyhtiö kertoi silloin, että hän saa enemmän palkkaa Rocky III -elokuvasta, mutta sopimusta prosenttiosuudesta ei synny. ”He [tuottajat] ottavat riskin, etkä sinä ole oikeutettu siihen.”

Rocky IV:n ilmestymisen aikaan Stallone kysyi vielä etteikö heitä tosiaan häiritse, että hän on itse kirjoittanut joka sanan, koreografioinut kaiken, ollut lojaali, promotoinut, ohjannut eikä hänellä ole jättää prosenttiakaan lapsilleen. Stallone kertoo, että osasyynä oli hänen bisnesnaiviutensa ja osasyynä alan kunnioittamattomuus taiteilijaa kohtaan.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut