Sylvester Stallone myöntää vihdoin: ”Arska oli parempi”

Kahden Hollywood-toimintasankarin kilpajuoksu oli 1980-luvun seuratuimpia mediatapahtumia.

8.6.2023 11:00

Myös Sylvester Stallone on päässyt ääneen Netflixin uudessa Arnold-dokumenttisarjassa. Ramboa ja Rockya näytellyt lihaskimppu kertoi kilpa-asetelmastaan Arnold Schwarzeneggeriin nähden.

”Arnold oli lippuluukulla parempi. Hän voitti sen kisan”, Stallone myöntää.

Arnoldin mielestä kisa oli kuitenkin tiukka ja monivaiheinen.

”Kun tein Terminatorin (1984), tuntui että Stallone on edellä. Halusin päästä hänen kannoilleen”, Arska avaa.

Tuossa vaiheessa Stallone oli tehnyt jo kolme Rockya ja Rambon. Arnold otti etumatkan kiinni viimeistään Terminator 2 (1991) -elokuvalla, joka tuotti yli puoli miljardia dollaria.

Sylvester Stallone vs. Arnold Schwarzenegger oli 1980-luvun Hollywoodin kiihkeimpiä kaksinkamppailuja. Parivaljakko tehtaili suosittuja toimintaelokuvia vuoron perään, vaihtelevalla laadulla.

Kilpa-asetelma heijastui myös kaksikon henkilökohtaisin väleihin. Joidenkin lähteiden mukaan Stallone nimitti 1980-luvulla Schwarzeneggeriä natsiksi, jota hän myöhemmin pyyteli anteeksi. Arska puolestaan huijasi Stallonen umpisurkeaan Seis! Tai mamma ampuu! -elokuvaan 1992.

2010-luvulla kaksikko teki rauhan. Stallone ja Schwarzenegger ovat näytelleet yhdessä elokuvissa Escape Plan (2013), The Expendables 2 (2012) ja The Expendables 3 (2014).

Karkeiden arvioiden mukaan Schwarzeneggerin elokuvat ovat tuottaneet yhteensä noin neljä miljardia dollaria ja Stallonen elokuvat vajaan miljardin.

Lähde: Screenrant.

Lisää luettavaa