Sylvi tilaa Afrikasta aviomiehen – leskinaisesta kertova komediateksti voitti Solar Filmsin käsikirjoituskilpailun

Solar Filmsin järjestämä käsikirjoituskilpailu on ratkennut.

15.2.2018 11:06

The End -elokuvakäsikirjoituskilpailun voittajat on julkistettu Helsingissä Korjaamolla järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa keskiviikkona.

Kilpailun ensimmäisen eli 10 000 euron palkinnon sai Josefiina Rautiainen käsikirjoitusehdotuksellaan Afrikan tähti. Toisen, arvoltaan 3000 euron arvoisen palkinnon voitti Tero Lipponen ehdotuksellaan Tuhkataivas. Jaetun kolmannen sijan saivat Nina Linnovaara ehdotuksellaan Joulukuu sekä Juhana Lumme ehdotuksellaan Honey Trap. Molemmat saivat palkinnoksi 1000 euroa.

Solar Filmsin järjestämään kilpailuun osallistuvan tuli esittää maksimissaan 30-sivuinen käsikirjoitustiivistelmä. Lisäksi osallistujan tuli kirjoittaa maksimissaan viiden sivun mittainen dialogikohtaus sekä elokuvan henkilöluettelo. Rahallisten palkintojen lisäksi Solar Films varaa oikeuden voittajatekstin työstämiseksi elokuvaksi.

Kilpailun voittajat valitsivat elokuvaohjaaja Markku Pölönen, elokuvaohjaaja Petri Kotwica, tuottaja Rimbo Salomaa sekä kilpailun koordinaattori Marketta Vaismaa.

Raati perusteli voittajien kilpailutöitä seuraavasti.

1. Afrikan tähti – käsikirjoittaja Josefiina Rautiainen

Palkintosumma 10 000 €

Josefiina Rautiaisen Afrikan tähti on lämminsydäminen komedia, jonka päähenkilö Sylvi on jäänyt leskeksi, mutta haluaa vielä koskea ja tulla kosketetuksi, nauttia elämästä ja tanssia. Näin ollen Sylvi tilaa Afrikasta itselleen aviomiehen! Hillittömästä lähtökohdasta kumpuavat koskettavat ja hullunhauskat tilanteet, joiden keskiössä on ihastuttava ja elämänmyönteinen, aikuinen nainen.

2. Tuhkataivas – käsikirjoittaja Tero Lipponen

Palkintosumma 3 000 €

Tero Lipponen on kirjoittanut otteessaan tiukasti kiinni pitävän trillerin. Johtavalle suomalaiselle elämäntapakouluttajalle viritetään todellinen ansa, joka muuttaa kohtalokkaasti hänen koko elämänsä.

Tuhkataivas on hyytävä ajankuva nyky-yhteiskunnasta, jossa ihmiset rakentavat erilaisia elämänhallintamalleja selkeämmän ja ehjemmän elämän toivossa.

3. Joulukuu – käsikirjoittaja Nina Linnovaara

Palkintosumma 1 000 €

Nina Littovaaran käsikirjoitus on ehjä, ankeaan lähiökaamokseen avautuva värikäs miniatyyrikuva. Joulukuu on yksi kilpailun valmiimmista käsikirjoituksista. Joulun teemastolla ja symboliikalla oivaltavasti leikittelevä pieni-suuri tarina miehestä elämänsä tärkeimmän valinnan äärellä vetoaa arkisen ja pyhän kohtaamisella.

3. Honey Trap – käsikirjoittaja Juhana Lumme

Palkintosumma 1 000 €

Juhana Lummen Honey Trap on kiehtova sekoitus romanttista komediaa ja trilleriä. Se on ammattimaisesti sekä nokkelasti kirjoitettu, jossa lähtökohta on yllättävä ja tarina etenee sujuvasti. Nuorella naisella on firma, joka testaa miesten uskollisuutta. Tilaajina ovat tyttöystävät ja vaimot. Tilanne kääntyy päälaelleen, kun nainen rakastuu kohteeseensa.

Kuvassa ylhäällä vasemmalta: Marketta Vaismaa (kilpailun koordinaattori), Markku Pölönen, Pirkko Ahonen, Rimbo Salomaa, Petri Kotwica. Alhaalla vasemmalta: Nina Linnovaara, Juhana Lumme ja Josefina Rautiainen. Kuva: Joel Siitonen.

Lisää luettavaa