Tähtiä vilisevä minisarja putsasi pöydän Golden Globeseissa

HBO:n suosittu limited series -sarja Big Little Lies voitti eniten palkintoja televisiosarjakategorioissa.

Viime yönä Los Angelesissa juhlittiin Golden Globes -palkintogaalan merkeissä, kun Hollywood Foreign Press Association eli Hollywoodissa työskentelevien ulkomaalaistoimittajien järjestö jakoi palkintoja parhaaksi katsomilleen televisiosarjoille ja elokuville.

Tähdet ja tähtien tekijät kerääntyivät The Beverly Hilton -hotellin juhlasaliin, ja kyseessä oli järjestyksessä jo 75. kerta, kun HFPA palkintojaan jakoi. Gaalan juonsi talk-show-isäntä Seth Meyers, ja tapahtumat nähtiin suorana lähetyksenä NBC-kanavalla. Golden Globes -gaala käynnistää perinteisesti alkuvuoden palkintogaalakauden ja on vertailukohta tuleville palkinnoille.

Helmikuussa 2017 ensi-iltansa saanut Big Little Lies kahmi itselleen ja HBO:lle palkintoja neljässä eri kategoriassa: paras minisarja, paras naispääosa minisarjassa (Nicole Kidman), paras miessivuosa televisiosarjassa (Alexander Skarsgård), ja paras naissivuosa televisiosarjassa (Laura Dern).

Parhaan minisarjan palkintoa vastaanottaessaan sarjan luoja-käsikirjoittaja David E. Kelley ja tuottaja-näyttelijä Reese Witherspoon nostivat jalustalle sarjan tekijöiden lisäksi nykyisen muutoksen ilmapiirin, jossa hyväksikäytön tai häirinnän uhrit voivat rohkeammin tulla esille koettelemustensa kanssa. #MeToo ja #TimesUp -tunnisteilla on viimeisen puolen vuoden aikana nostettu esille Hollywoodin ja muiden alojen epäoikeudenmukaisuuksia, ja ahdistelu ja hyväksikäyttö eri muodoissaan ovat keskeinen osa myös voitokasta Big Little Lies -sarjaa.

Aiheeseen liittyvät jutut