Takavuosien tähti on yllättäen Hollywoodin tuottavin näyttelijä – suurnimet jäivät kauas taakse

Myös tuottavimmat genret tutkittiin.

Analyytikot tutkivat dataa vuosilta 1980-2017 ja päätyivät yllättävään lopputulokseen. Kyseisen aikavälin tuottavin tähti suhteutettuna elokuvien budjettiin on Emilio Estevez.

Estevez toi tähden elokuviin sijoitettua dollaria kohden 6,70 dollaria takaisin. Kakkosnimi on vähintään yhtä yllättävä – Jean Claude van Damme. Hän toi dollaria kohden takaisin 4,20 dollaria. Muita tuottoisia nimiä olivat Mel Gibson (3,50 dollaria), Tyler Perry (3 dollaria) ja Dudley Moore (3 dollaria).

Tunnetut tähdet kuten Brad Pitt (10 senttiä), Johnny Depp (20 senttiä), Robert De Niro (24 senttiä), Hugh Jackman (25 senttiä) ja Anthony Hopkins (26 senttiä) jäivät listalla häntäpäähän.

Jos huomioon otettiin vain elokuvat vuoden 2010 jälkeen, Kevin Hart (3,80 dollaria) oli tuottoisin, Matthew McConaughey (3,60 dollaria) toinen ja James McAvoy (3,10 dollaria) kolmas.

Näyttelijättäristä dataa oli vähemmän saatavilla, mutta tulosten perusteella parhaiten pärjäsi Rose Byrne. Hän toi dollaria kohden takaisin 9,80 dollaria. Seuraavana olivat Regina Hall (3,50 dollaria) ja Octavia Spencer (2,90 dollaria).

Genreistä mysteerielokuvat olivat kaikkein tuottavimpia budjettiin suhteutettuna. Ne toivat sijoitettua dollaria kohden 39,89 dollaria takaisin. Seuraavana tulivat kauhuelokuvat (34,13 dollaria), trillerit (17,36 dollaria) ja dokumenttielokuvat (7,38 dollaria). Toimintaleffat menestyivät budjettiin suhteutettuna huonoiten, ne toivat dollaria kohden takaisin 1,89 dollaria, rikosleffat 2,01 dollaria ja musikaalit 2,05 dollaria.

E! Online arveli, että tuloksiin vaikuttaa se, että ennen käytiin enemmän elokuvissa. Estevez on myöskin näytellyt varsin säästeliästi leffoissa. Hänen viimeisin roolinsa on vuodelta 2012. Lähitulevaisuudessa on luvassa kuitenkin The Public -niminen draama.

Lähde: News.com.au, E! Online

Aiheeseen liittyvät jutut